Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Monday, 2 November 2015

Review Food Gams Fest 2015

Alhamdulillah...semalam sempat la jugak pegi foodgamsfeast 2015 di Dataran petaling Jaya..
Berbekalkan sedikit semangat..bawak 2 anak bujang mamayu tu...
Mamayu follow perkembangan event tersebut dari facebook...

Ramai yang update jalan jem..jangan naik kereta..parking takde.. pihak berkuasa plak dok sibuk saman kereta yg park tepi2 jalan..

Alahaiii...kalau dah event besor cmti... abang penguatkuasa, plz la bagi muka... bukan selalu pon... hari ni jer...

ni antara keluhan pengunjung yg sempat mamayu prinscreen
Dah berejam-jam dalam kete..
Mau tak hanginnn...

Actually, rasa berbelah bagi pon ada..sebab teringat malam tu hujan memang sangat lebat..
Nak plak tu, event dibuat atas padang rumput..
Comfirmmmmm!! padang becak.. dah usha2 dah kat page FGF2015..
Ramai yang kata kalau nak dtg pakai selipar jer..
sebab, padang memang becak...
Allahu, makin malas la pulakkan..


Selpi dalam kete...sebab, akhirnya kesini juga kami..
Sebab encik suami yang nak datang sangat..ok, mamayu follow

Menara Amcorp Mall dah nampak...
kami dah nak sampai nie...
Kereta memang banyak giler..memang parking ikot suka.. 


Dah sampai...jumpa dak ni ngan anak-anak daranya...hehehe..
Rakan facebook merangkap anak bisnes mamayu..
ni 1st time kami bertemu.. macam mana sama2 buat bisnes..tp, x pernah jumpa..hahaha
Biasalah, semuakan online... apaderhal...

Booth pertama yang kami jejak..
tp, bukan beli air..
beli desert jer..

Brader ni paling gigih... panggil pelanggan sambil bunyikan loceng mcm org jual aiskrim..
padahal dia jual spegetti..hahaha

Food Truck berderet-deret...macam-macam jenis makanan dijual..
dah mcm susana di luar negara..
sesapa pernah tgok foodnetwork...haaa...cmtu laaa..
Kalau dah beratur panjang2..lama lak tuuu..pastu, korang beli satu jer... dah tak payah...lupakan jer..
penat wooo...beratur lelama cmni..korang beli satu...kurang-kurang beli 2 dah ok...berbaloi...

Suasana di padang yang becak...kami yang bawak stroller..memang gigih tolak stroller anak tu..
stroller abam dah bunyi ngok ngek ngok ngek dahh..
macam nak runtuh pon ada..hihi

Mintak tolong orang amikkan picture kami sekeluarga...

dan lagi..

dan lagiii...

dan lagiiii....hahahaha..jangan nyampah..hihi

Muhammad danish say "hai"

Alaaaa...gambar tak cantik...leh plak gegor..huhu

Feedme Bangsar..
mamayu beli spegetti kat brader yg jual aiskrim tadi

Fruit tart + oreo tart..
sedap sangat...superb...berbaloi beli

ini speggetti yang kami beli.. Boleh laa...tapi, husband cakap..kalau mamayu yang masak lagi sedap kot..
hihihihi..

walaupun rasa lebih kureng...abis gak dia makan...hahaha

Sebenarnaya, mamayu tak lama pun kat situ...cuaca tak mengizinkan...dah la bawak budak2 kecik tu... kang klau hujan..demam..sapa yg susah.. kami jugak... lepas dah makan (mamayu ada beli beberapa food lagi...tp, lupa nak amik gambor) kami terus balik... walau sebenarnya, kalau boleh nak lelama kat sana...sebab, banyak lagi aktiviti yg sedang berlaku disitu... mood encik husband pon mcm dah kureng... mungkin sebab perjalanan kami terbatas atas padang yg becak tu...so, kami balik jer ler... hope next year kalau food Gams Feast ni ada lagi... boleh la kami pegi lagi... da daaaa....


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...