Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Wednesday, 28 October 2015

Felt Kitty Coasters by Mamayu

Tempat letak cawan yang unik... mamayu sukaaaa sangat...tp, nak buat dia bukan main rumit sekali...
ni mamayu baru buat sekor..kaler oren..

Nak dapatkan template..mamayu lukis sendiri..ikot contoh kat bawah dan contoh2 yang lain yang mamayu refer dari printest..

Dah lukis pola, lukis pulak kat kain felt..


ni salah satu contoh yang mamayu ambil dari printest
Antara bahagian2 kepala dan ekor termasuk telinga, hidung dan mata.
mata tu mamayu guna brads kaler hitam.
Kesemua tu perlu dicantum,digam dan dijahit menggunakan jahitan asas (insang pari, jelujur)

ini selepas siap dijahit dan digam..jangan lupa buat bentuk misai..

Anggota badan yang bakal dicantum

Bahagian kepala perlu dimasukkan fiber. lepas tu terus sambung jahitan insang pari sampai habis.

Masa untuk cantumkan kepala dengan badan.. 


ni contoh yang dah siap sepenuhnya..tp, yang ni bukan yg mamayu buat tau..
kutip gambar ni kat pintrest.
Insyaallah, dah siap nanti mamayu tunjuk yang mamayu punya pulak..
Comelkan...tp, alas cawan yang dibuat ni mamayu tak recommend guna kat rumah yang ada anak kecik tu..
kang berebut dengan anak lak..
better, letak kat opis..mama2 yang ada SOHO boleh..
Sapa yang nak..boleh inform mamayu..kot teringin nakkan..nak buat tak pandai..
Insyaallah, mamayu akan lepaskan dengan harga yang berpatutan..hihi

Klik untuk UNDI BLOG SharingIsCaring bagi memenangi RM4000 dan sertai Contest

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...