Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Monday, 16 February 2015

LASAGNA ROTI

"Bread Lasagna / Lasagna Roti
Yum yum! 

Bahan2:


•1/2 bawang besar
•1/2 Tube daging cincang 
• 1 genggam mixed vegie
• sos cili n tomato
• salt n pepper
• roti
• telur
• susu ( tak pakai pun )
• mozarella cheese (guna chedale keju)


Cara2:

1. Masak inti dulu. Tumis bawang, masukkan daging berger biar smpai empuk.
2. Masukkan sos cili n tomato,salt n pepper and mixed vegie. masak smpai kering sikit. Rasa masin manis inti tu.
3. Siapkan bahan roti. Pukul telur n susu. 
4. celupkan roti dlm telur n susu tu. Then letak inti yg dh masak then tabur mozarella cheese buat 2 layer.
5. Bakar suhu 180c sampai garing sket.
Siap!
cara-cara di atas mengikut apa yang mamayu dapat kat fb..
tapi, cara-cara mamayu ada tukar sikit...
Bahan-bahan: (2 orang makan)
8 keping Roti 
1/2 bawang besar (potong dadu)
sos Prego
2 biji telor
2 keping daging burger (potong dadu)
tomato (potong dadu)
cili benggala (potong dadu)
4 keping Keju Chedale
Cara-cara:
Tumis bawang besar hingga layu..
Masukkan daging burger yang dicincang tadi..
Bila daging hampir masak... tuang sos prego..anggaran dalam sesenduk..
kemudian, masukkan rosemarry sedikit.. garam dan tomato serta cili benggala.. Masak sampai kering sedikit.
Sementara tu, masak roti yang disalut telor..Prosesnya sama mcm kita buat roti telor..
Then letak inti yang dah siap dimasak di atas roti telor tadi.. lapiskan dengan sekeping cheese..
mamayu buat satu layer jer... mummy boleh buat 2 layer..
Dah siap, boleh bakar dengan suhu 180c.. Tak perlu lama..hanya untuk cairkan cheese tu jer..
Siap!!! dan boleh hidangkan..
Bahan-bahannya


dalam proses pembakaran.

Lasagna yang dah siap dibakar..potong siap2..

menu breakfast mamayu pagi sabtu lepas

sebelah malam lak....dinner kami dengan burger...
Burger special..hihi
Selamat Mencubaa!!!!
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...