Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Monday, 16 February 2015

CARA-CARA HILANGKAN KESAN MILO PADA BAJU ANAK-ANAK

Syukur Alhamdulillah... Arini mamayu diberi kesempatan untuk share pengalaman mamayu sebagai ibu dan sebagai surirumah yang prihatin terhadap keluarganya...


Untuk sharing kali ni... mamayu nak share pengalaman mamayu dalam mengendalikan baju anak yang terkena kesan milo atau sos atau apa sajer penyebab yang menyebabkan baju anak-anak kita kotor dan tak sedap mata memandang...


Korang mak-mak mesti pernah ada pengalaman bila anak balik dari school.. baju dorang comot dengan bekas air milo laa.. bekas makan aiskrim laaa (dah tentu coklatkan).. bekas sos yang tumpah kat baju laaa...

Selalu kalau tengok jer baju diorang.. seribu satu perasaan timbul.. Stress pon ada... tol tak??? hahaha...

Dah la baju sekolah dorang tak banyak... Baju sekolah putih pulak tu.... Ada ibu-ibu yang baru mengalami perkara ni dengan rasa sebal dalam diri, mula la buka radio buruk... walaupun radio buruk berbunyikk...tetap menggugel cara-cara nak hilangkan kesan-kesan yang paling ibu-ibu tak suka... Nak pulak kesan milo... kesan milo ni kalau dah melekat kat baju... nampak gayernyer... memang akan sakit mata la sampai bila-bila...sebab kesan ni memang susah nak hilang... 

Kalau ibu Gugel-gugel... ada yang bagi tau guna coke laa.. pastu guna pencuci pinggan pon ada...  cara-cara orang dulu lak...guna sabun cap kapak... mana pulak nak cari kan.... then yang terkini sikit...guna vanish... atau kao attack... Kalau nak cepat dapat kesan... CLOROX la jawapnyer... tp, nak guna clorox ni kena hati-hati gak.. wat terpecik kat baju yang berkaler... memang hangin satu badan la jawapnyer... Kalau pakai selalu.. material kain akan rosak..lama-lama boleh koyak...

Ok, sekarang ni dah tak payah ibu2 atau mommie2 nak pening... mamayu nak share produk mesra alam..mesra baju dan mesra pengguna...

Pernah baca tak sharing mamayu sebelum-sebelum ni berkaitan satu cecair pencuci serbaguna Basic H Shaklee..

Untuk kali ni, mamayu lepas menggunakan Basic H Shaklee ni..mamayu dapat satu lagi result yang mengkagumkan... 

sejak umur mirza dh setahun nie..mamayu memang perkenalkan dia dengan susu coklat kotak kat dia.. Yang bestnya seronok tengok dia pandai isap straw tu... tp, yang lagi best.. bila dia sendiri nak pegang kotak tu... pastu, main-main...pastu, abis laa baju kotor penuh dengan bekas air coklat tadi.. huhuhu..

susu coklat yang sentiasa ada stock kat rumah
Tapi alhamdulillah..mamayu tak la stress sangat... sebab ada penyelesaian terbaik untuk tanggalkan kesan air milo ni...

Sebenarnya sebelum ni tak tahu pun pencuci yang selalu mamayu campur dengan Basic H shaklee dapat hilangkan kesan air milo tu... 

Sampai la sorang kawan bagi tau basic H boleh hilangkan kesan-kesan kotor di baju..lebih-lebih lagi air milo.. Masa tu baru la perasan...

"eh, patotlah baju abam tak pernah ada kesan-kesan kotor...mungkin sebab setiap kali basuh baju..memang mamayu akan masukkan sikit cecair Basic H....






Antara tiga kesan-kesan kotor pada baju abam... sebelum dicuci




Selepas cucian... kesan kotoran pada baju mirza..totally hilang sepenuhnya...  Alhamdulillah..
seronok betol.... 

Basic H shaklee memang handal...dan banyak sangat kegunaannya...

Kalau nak cuci kesan milo atau kesan dakwat pen, campur Basic H  dengan Sabun Basuh Fresh Laundry tu semalaman, esoknya kompem HILANG..best kan?

Tapi boleh jer guna serbuk cucian jenama kat luar tu pon tak per... cuma, tambah basic H dalam cucian anda... Insyaallah..result tetap sama.. 


Basic H Shaklee 



Antara Pengalaman mamayu menggunakan Basic H Shaklee
Cuci Peti Ais dengan Basic H
Cuci Buah Import dengan Basic H
Cuci Stokin Anak dengan Basic H

Pencuci Basic H Shaklee yang telah pon menjadi milik orang.. Harga mampu milik... sebotol cuma RM46... Jika ibu-ibu berminat... boleh hubungi mamayu terus yer... 

Your trusted SID
MAMAYU
012-7925153

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...