Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Monday, 26 January 2015

BASIC H SHAKLEE RAKAN BAIK SURIRUMAH ALAF BARU

Assalamualaikum.... Lama dah mamayu nak share berkaitan pencuci serbaguna nie... selalu jer ada hal lain... sebab nak share berkaitan Basic H bukan boleh pakai taram cerita jer... kena cerita mengikut fakta.. Kenapa Basic H nie Best? Apa yang membezakan Basic H dengan pencuci yang lain?  Kenapa Basic H dikatakan selamat?? dan Banyak lagi pertanyaan yang mungkin boleh terjawab dengan penerangan dibawah:

Basic H Shaklee

Shaklee Basic H ni merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960. 

Antara kegunaan Basic H
  • Untuk mencuci sayur dan buah2an daripada racun & bahan kimia.
  • Mencuci & membersih ikan, ayam, daging, makanan laut dan makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet
  • Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak), bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dsbnya
  • Untuk mencuci luka atau melecur terkena minyak/air panas atau benda panas (luka /lecur cepat kering)
  • Untuk membersihkan meja makan rumah dan rak dapur supaya semut tak memenuhi ruang tersebut.
  • Untuk pastikan sinki tak tersumbat.
  • Untuk bersihkan lantai dan alat permainan
  • Penyubur tanaman dan penggembur tanah (Boleh guna untuk siram pokok yang layu supaya segar semula).
  • Buat tuam kepala anak bila mereka demam.
  • Mandikan anak dengan basic H bila mereka kena gatal2 atau gigitan serangga.
  • Gunakan Basic H untuk keluarkan gula2 getah yang melekat pada baju atau pakaian anak2 dengan senang sekali.
  • Gunakan Basic H untuk lap cermin rumah supaya lebih bersih dan bersinar.
  • Bagus digunakan untuk mencuci botol susu anak serta lampai pakai semula [ cloth diaper] dengan lebih bersih.
  • Guna untuk cuci pakaian dalam / korset (mcm premium beautiful tu…)
  • Utk halau semut, kutu kat rambut,nyamuk, lipas, lalat dsb.....sebab serangga amat bencikan Basic H
  • Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dsbnya
  • Mengasah pisau
  • Bila sakit gigi
  • Masalah kulit – gatal2 / miang
  • Mengatasi Ulser dan mulut berbau
  • Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dsbnya

Mungkin ade yang kata, "Alah, sekarang ni macam macam pencuci serbaguna ada, sama jer fungsinya..nak bersihkan kotoran yang degil...Spray-spray jer... kotoran hilang jugak ".

Tapi tahukah anda?? Fakta dan hakikat dunia sekarang ini, Kebanyakan pencuci di pasaran diperkaya dengan TOKSIN. Tanpa pengetahuan kita, Bahan-bahan toksin ini boleh meresap kedalam kulit atau melalui sistem penafasan. Selain itu juga bahan sintetik yang terdapat di dalam pencuci jenama tersohor juga boleh mengganggu keseimbangan hormon dalam badan kita..

BAHAN PELARUT ORGANIK YANG TERDAPAT DALAM PENCUCI BIASA:
  • Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan.
  • Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
  • Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.
  • Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.
  • Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan

Ini hanya sebahagian kimia yang biasa yang terdapat di dalam bahan pencuci kita. Kalau mamayu nak senaraikan semua memang banyak lagi... Ambil secara Random bahan kimia apa yang banyak digunakan didalam pencuci harian anda... Cukuplah yang mamayu senaraikan diatas sudah cukup menggerunkan kita semua... Sebagai pengguna kita BERHAK pilih yang TERBAIK untuk diri kita dan Keluarga tersayang.. kan...


Tapi jangan risau..dengan Basic H anda tak perlu ragu-ragu atau rasa dah terlambat untuk menukar jenama pencuci anda kepada yang lebih SELAMAT.. Ini kerana Basic H Shaklee:
  • Ia tidak bertoksik,
  • Tanpa gas beracun,
  • Tanpa bahan kimia berbahaya,
  • Tanpa bahan pewangi ,
  • pH seimbang ,
  • Tanpa klorin, 
  • Lembut pada kulit
  • Berkesan meningalkan kotoran berminyak,
  • Kepekatan berganda ..sangat jimat.
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Tanpa fosfat
  • Bekas yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan
Ramai VVIP dan selebriti US pon pakai Shaklee. Antaranya Barrack Obama dan White House, Oprah, Dr Oz, NASA dan ramai lagi..

Moh kita dengar apa yang Oprah Kata tentang  Produk Shaklee lebih-lebih lagi Basic H shaklee...


White House, satu tempat yang cukup dijaga dari segi kekebalannya, keselamatannya semestinya kebersihannya juga. Di dalamnya terletak banyak sejarah dan barangan hadiah-hadiah dari pelbagai kepada kerajaan Amerika Syarikat. Bukan nak banggakan Amerika. Point penting adalah, banyak-banyak bahan pencuci di muka bumi ini, bangunan gah itu memilih Shaklee Get Clean Product termasuk Basic H Shaklee. Nampak tak ia adalah trusted poduct.
Dah faham serba sedikit tentang Basic H... dan mengapa mamayu dan kawan-kawan pilih pencuci ini sebagai rakan baik kami (BFF) gitu....hihi

InsyaAllah lepas ni mamayu akan share bagaimana mencuci buah-buahan kegemaran anda dengan pencuci serbaguna Basic H shaklee...

Ikuti pengalaman dari mamayu semasa menggunakan Basic H;

Cuci Peti Ais menggunakan Basic H
Cuci Buah Import menggunakan Basic H
Cuci Pakaian Terkena Milo dengan Basic H
Cuci Stokin Kegemaran Anak dengan Basic H

Pada yang berminat..Boleh terus hubungi mamayu dia talian 012-7925153 atau boleh buat pembelian secara online disini .. ikuti instruction yang diberi... Tak faham??? Boleh tinggalkan komen..mamayu akan bantu anda secara percuma... :)

Mamayu jual supplement kesihatan

1078965 sid number

012-7925153 contact me if intrested!
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...