Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Friday, 30 January 2015

PERUBAHAN SUSU IBU KETIKA MENGANDUNG




Perubahan susu ibu ketika mengandung..

Pada usia kandungan anda 4-5 bulan anak anda akan merasai perbezaan susu ibu kerana yang dihasilkan adalah jenis colostrum..susu ibu yang kaya dengan kaya dengan antibodi.Ianya lebih pekat dan kuantitinya pula selalu berkurangan dari biasa.
Anda tidak perlu risau colostrum itu habis sebelum anak dilahirkan kerana is akan terus dihasilkan sehingga bayi lahir
.
Sesetengah anak akan dengan sendirinya mula beralih arah ke susu formula kerana rasanya yang berbeza tetapi ada juga yang menyukainya.walaupun begitu keperluan anak itu sudah berkurang kerana sudah pun boleh makan semisolid food sebagai pembekal nutrisi .

Mommie-mommie boleh amalkan :

>> Pengambilan air mencukupi..
>> Makan makanan yang berkhasiat dan mencukupi..
>> Digalakkan mengambil makanan penggalak susu sama ada dalam menu harian atau supplement tambahan

Penggalak susu yang mamayu amalkan:

Milkbooster diwaktu preggy (Performance Drink)..susu ibu sendiri terdiri daripada cecair... Jika ibu culas minum air..pasti badan akan dihydrate dan akan mengganggu pengeluaran susu ibu... Alhamdulillah... sejak mamayu minum Performance Drink... walaupun preggy... dapat menampung keperluan muhammad mirza Ukhail... Balik dari rumah baby sitter.. kompem itu jer yang dia mau... syukur masih dapat menyusukannya even dah 7 bulan usia kandungan mamayu... 

Jika mommie-mommie kat luar sana turut mengalami masalah yang sama macam mamayu... mungkin boleh cuba ambil Performance Drink...Walaupun Ia bukannya milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan... Thats why la bila balik dari keje... mommie dapat rasa masih lagi mengalami bengkak susu... 



Kelebihan Performance Drink :-

<3 Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
<3 Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
<3 Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
<3 Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum.

Mungkin mommie-mommie pelikkan...sebelum ni tak pernah ada orang suggest ambil performance drink untuk kekalkan susu ibu... Testimoni ni dari mamayu sendiri..mamayu alaminya sendiri... tak kan suka-suka suggest kat orangkan kalau kita sendiri tak alaminya... 

Untuk mirza ukhail..mamayu akan lakukan apa sahaja untuk awak.. agar awak kekal dapat susu ibu dari mummy... 
InsyaAllah...Allah dah permudahkan segalanya demi amanah yang diberikan ini... 

Andai berminat?? boleh wassap / telegram atau sms mamayu di talian;

012-7925153 contact me if intrested!
1078965 sid number

CARA LETAK JOIN THIS SITE WIDGET

Dah berbulan-bulan update blog... selalu klau kita blogwalking.. dan kita berkenan dengan blog berkaitan..mesti kita nak jadi member blogger tu.. bukan apa...senang nanti bila dia update apa-apa yang menarik... sekurang-kurangnya kita akan tahu perkembangan blogger berkenaan... dan lagi satu ia boleh menjalinkan silaturrahim sesama blogger...

Bayangkan selama ni mamayu update blog... kawan-kawan hanya dapat follow jer...tak dapat nak jadi member mamayu...sedih dan sadis.... takper lah... jadikan pengajaran buat diri sendiri...

Untuk blogger baru..jangan jadi macam mamayu... sebab benda ni penting untuk kita para blogger... mungkin apa yg kita share boleh memberi seribu manfaat kepada kawan-kawan kita diluar sana... so, dengan cara pasang widget "join this site" dapat menjalinkan ukhwah selama-lamanya dengan kawan-kawan kita diluar sana...

Arini mamayu nak share dengan korang semua.. macam mana nak pasang widget nie...

CARA LETAK "JOIN THIS SITE" WIDGET DALAM BLOG KITA

LANGKAH PERTAMA

Klik Dashboard... pilih Layout.

LANGKAH KEDUA

Klik Add a Widget... pilih yang mana-mana pon boleh..
Bila anda klik Add a Gadget.. akan dapat paparan seperti dibawah.

LANGKAH KE-TIGA 

Kemudian Klik More Gadget

LANGKAH KE-EMPAT 
Di bahagian Search.. taip join this site dan tekan ENTER

LANGKAH KELIMA

Nanti akan keluar 2 jenis : satu MEMBER dan satu lagi SIGN IN..
Pilihlah mana yang berkenaan.. Kalau yang sign in tu just ada button "join this site" sahaja.
Manakala yang member tu ada button "join this site" siap dengan list kawan-kawan yang dah follow kita..

 LAST STEP

Lepas dah saved semua... boleh alihkan widget tersebut kat mana-mana tempat yang kita suka..
Kalau boleh kat tempat yang senang kawan-kawan baru kita nampak... mudah dia nak klik jadi Free Member dalam blog  kita...hihi 

 Sekian, itu sahaja untuk pelajaran kita pagi ini...
Harap ia dapat membantu blogger-blogger baru mengembangkan potensinya ke seluruh dunia....

Nampak tak member mamayu baru sorang... wakakaka... harap lepas ni kawan-kawan blogger mamayu semakin bertambah2 la hendaknyer...

Penambahan member atau follower juga merupakan salah satu cara merangsang kita dari berblogging..
so, hepi blogging kawan-kawan ^_^

Wednesday, 28 January 2015

MOH BELI SHAKLEE DI KEDAI VITAMIN MAMAYU

Alhamdulillah... rezeki mamayu bulan nie.... Gembira dapat tolong ramai orang... Gembira bila dapat wassap mintak repeat oder.... Gembira juga bila mereka bagi tau..masalah yang mereka hadapi nampak pengurangan... Shaklee memang owsemmm..


HERBA BLEND 
herba blend yang sentiasa mendapat tempat dihati customer..

Testimoni Herba Blend: 

"Sis, ruam di kepala dan biji2 di muka anak sy da hilang.2 hari je sapu da ok. Tenkiu sbb ia sgt berguna"

Ibu cergas yang anaknya mempunyai masalah eczema.

Pertamanya, sangsi juga dengan keberkesanannya. Yelah, kene cuba dulu baru tahu. Ok, 1st impression, rasa best sebab krim ni tak berminyak langsung. Bila apply pada tubuh, mula2 tu memang macam krim biasa. Lama-lama sapu die macam meresap ke dalam kulit dan macam tak tinggalkan kesan minyak krim langsung. Ok, not bad. Takdelah berkilat2 mcam berminyak2 badan dibuatnya. Bagus jugak, sebab kalau berminyak, maunya rimas sepanjang hari. Ok, saya lumur satu badan Iman selepas mandi terutamanya bahagian leher Iman yang kasar tu (siap dah tumbuh biji2 warna gelap..hish), saya lumur 2 kali sehari – mandi pagi dan mandi petang.

Seriusly saya tak perasan bila masa Iman menggaru lagi. Ok, takpe, salah saya sebab tak perhatikan. Hihi. Tapi hari kedua, bila saya mandikan Iman, kekasaran di lehernye hilang serta merta. Memang tiada. Tiada lagi biji-biji macam ketuat akibat ruam panasnya. “Waaaah” sungguh saya dibuatnya. Ayah Iman pun kata “Waaaahh” juga tau. Tak sempat nak snap gambar sebelum dan selepas. Huhu.

Kan saya dah cakap..Dah ada ibu-ibu lain yang mencubanya. Saya akan pastikan cream ini sentiasa dibawa kemana-mana...

PEPPERMINT GINGER PLUS



GLA COMPLEX



SET KESIHATAN SESI KELUARGA



OSTEMATRIX BUKAN SEKADAR KALSIUM


Andai berminat?? boleh wassap / telegram atau sms mamayu di talian;

012-7925153 contact me if intrested!
1078965 sid number

Tuesday, 27 January 2015

JADUAL MAKAN VITAMIN DI USIA SETAHUN

Assalamualaikum...

Hari ni macam tak banyak tugas yang bos bagi... tp, otak plak macam beku sebab tak tau nak buat entry apa... dalam dok bosan-bosan tak tau buat apa... tangan mamayu gegatal jap buat Jadual makan vitamin untuk mirza...

umor mirza dah pun genap setahun.. maknanya dia dah boleh ambil makanan tambahan bagi memenuhi keperluan hariannya...



Selalu kalau mamayu cari cara-cara anak-anak ni consume supplement.. asik bagi tau dia kena makan yg ni dan yang ni dan yang nie... Betul-betul punyer jadual memang takder... 
Ok, mamayu fahamlah...supplement bukan ubat...tp, sebagai mak..nak jugak tahu jadual yang betul utk anak-anak syurga nie...

So, untuk mirza yang baru masuk setahun ni.. mamayu buat jadual ringkas buatnya.. tak kira lah waktu bila nak bagi makan tu...tapi, pada hari tersebut...dia wajib makan supplement yang dah mamayu jadualkan nie..
Senang...tak yah pening-pening kepala...

Bagi pengambilan Vit-C Chew mamayu jadualkan pengambilannya seminggu 3 kali.. 
That means, hari yang perlu diambil adalah pada hari Isnin, Rabu dan Jumaat..

Manakala, untuk Vitalea Chew pula juga 3 kali seminggu...iaitu hari Selasa, Khamis dan Sabtu..
Kalau mommie-mommie perasan, pengambilan vit c chew dengan vitalea chew berselang hari..
cukup mudah nak agak... 

Omega Guard pulak fungsinya sangat bagus untuk kanak-kanak yang selalu ada astma, yang sering batuk..selain tu dapat merawat ekzema dari dalam...
untuk kanak-kanak yang baru mencecah setahun macam Mirza..
cukup sekadar 1 kapsul sekali seminggu..
Jadinya mamayu pilih hari Ahad untuk mirza consume Omega Guard...

Kan bila dah ada jadual mcm ni senang nak agak...arini dia kena makan apa yer...
cth macam arini... arini ari selasa... maknanya, pasni mamayu perlu bagi dia makan vitalea chew..sebab semalam dia dah makan vit-c chew..

Hope mommie-mommie yang kat luar yang sedang buntu..tak tau mcm mana nak jadualkan pengambilan supplement anak-anak nie... buat jer cara mcm nie... Jangan pening-peningkan  kepala..

lagi satu supplement bukan ubat..dia takder pantang larang...cuma, kadang-kadang kena jaga dos pengambilannya sajer.. even overdose...tak perlu risau...lebihan dari dose yang terlebih tu..akan keluar melalui air kencing si manja...

mamayu harap mommie-mommie semua faham yer.. incase tak faham or ada kaedah terbaik lagi... jangan malu-malu share... sbb ini cara mamayu... mungkin cara mommie-mommie yang lain..lain pulak caranya kan..
apa yang penting si manja kita sihat dan ceria 

Andai berminat?? boleh wassap / telegram atau sms mamayu di talian;

012-7925153 contact me if intrested!
1078965 sid number


Monday, 26 January 2015

BASIC H SHAKLEE DAPAT MENGHILANGKAN WAX PADA BUAH-BUAHAN IMPORT

Assalamualaikum... salam tengahari.. arini mamayu takder selera la nak makan... kalau ada buah sedap gak kan... bagus pon bagus kalau amalkan makan buah-buahan nie...

Tapi, dunia kita hari ini gempar sekejap bila di khabarkan "Epal Gala dan Granny Smith dicemari bakteria Listeria Monocytegens"

Dalam akhbar, Kementerian kesihatan turut menyatakan  bahawa wanita mengandung dan juga warga tua yang mempunyai sistem imun lemah antara golongan yang mudah terdedah dengan bakteria ini. Ketua Pengarah Kesihatan menjelaskan pencemaran bakteria akan menyebabkan penyakit bawaan makanan yang dikenali sebagai listeriosis yang boleh menyebabkan demam yang kuat, sakit kepala yang teruk, kekejangan pada leher dan loya dan ia berisiko bagi wanita mengandung, warga emas dan mereka yang sistem imun yang lemah.

Dulu mamayu tak tahu pun tetang cara-cara buah-buahan ini diimport macam mana... Macam mana nak kekalkan kesegaran... tau-tau jer bila pegi shopping complex..tgok buah-buah ni segar...terliur jer...

Rupa-rupanya bagi mengekalkan kesegaran buah-buahan ini...dengan menggunakan kaedah teknologi moden...buah-buahan ini akan disembur atau dililinkan dengan bahan yang membolehkan ianya tahan berminggu-minggu lamanya... phewwwww.... naifnyer kita kan.... 

Secara dasarnya...untuk buah-buah import ini..dicuci dengan air sahaja tidak mencukupi... Ia perlu dicuci berkali-kali bagi mengeluarkan lilin yang terdapat dipermukaan kulit buah tersebut... Patot la bila cuci epal tu..seolah-olah mcm berminyak lagi... rupanya ada salutan lilin dipermukaannya...


pada mommie-mommie yang ada beli epal tu...sila kikis permukaan epal...ada tak jadi mcm gambar diatas nie....
kalau ada memang betul la selama ni kita makan epal yang disalut lilin...huhuhu


keadaan buah anggur yang seolah-olah berdebu...rupanya putih-putih di permukaan anggur
itu dah pon disembur dengan wax.. wax atau lilin tersebut dikatakan bertujuan sebagai pengawet agar buah-buahan import ini tahan lama dan tak cepat rosak. 

Adalah dinasihatkan buat mommie-mommie yang suka makan buah-buahan import tu... dinasihatkan cuci bersih-bersih permukaan kulit buah-buahan tersebut dengan betul atau kupas kulitnya..

Arini mamayu nak share dengan mommie dan kawan-kawan semua kaedah selamat untuk mencuci buah-buah import ini sebelum dimakan... Ini kerana terdapat banyak kesan bahan kimia pada kulit buah dan selain tempoh kesegarannya tidak lama ia juga mungkin boleh menyebabkan zat gizinya berkurangan..
Bayangkan kalau dah hari-hari makan buah-buahan yang disaluti wax... lama-lama apa akan jadi pada sistem dalam badan kita... tanpa disedari macam-macam penyakit datang... Subhanallah... Takutnyaa... buah-buah yang sepatutnya jadi penawar...rupa-rupanya jadi punca kepada pelbagai masalah kita...


Sebenarnya bukan buah epal sahaja yang menggunakan kaedah melilinkan atau wax... Kebanyakan buah-buah import turut menggunakan kaedah yang sama... Cuba lihat putih-putih yang terdapat dipermukaan anggur..  tak kiralah ianya disembur wax atau hanya sekadar kulat... dan tak kiralah samada buah-buahan yang lain terselamat dari "bakteria Listeria Monocytegens" trsebut... Persoalannya sekarang, memang kita nak makan buah tu..dan wax tersebut akan selamat masuk dalam perut kita bersama-sama khasiat buah-buahan tadi.. sadisnyerrr la hai.....

Hari ini, mamayu nak share kaedah terbaik bagi mencuci buah-buahan kegemaran kita nie pada semua.... Hanya menggunakan beberapa titis Basic H shaklee... InsyaAllah, menggunakan ikhtiar semulajadi bagi menjamin kebersihan buah-buahan kegemaran kita semua...

Gambar-gambar dibawah adalah ihsan dari salah satu blogger dari luar negara... merupakan seorang pengguna produk shaklee... Eyes On The Source
So, mamayu translate ikot pemahaman mamayu... senang sikit orang nak fahamkan... Jom kita tengok cara-cara membersihkan buah-buahan kegemaran kita dengan hanya menggunakan Basic H dari Shaklee...


LANGKAH PERTAMA:

Isikan mangkuk yang besar dengan air bersih... Pastikan ia muat untuk merendam buah-buahan yang anda beli...
Titiskan Basic H shaklee ke dalam air tersebut.. Jangan risau bila ada buih-buih seperti buih sabun selepas
anda rendam buah-buah tersebut...
Basic H tidak dibuat dari bahan kimia..dan ianya BEBAS Toksin...
Cecair Basic H diekstrak dari  kelapa dan jagung yer... Baby pon boleh mandi dengan cecair Basic H ni..
So, basuh perlahan-lahan buah anggur tersebut..
 LANGKAH KEDUA:
Kemudian,  letakkan buah anggur tadi kedalam penapis bagi tujuan membilasnya... Bilas dengan air yang mengalir yer..
tujuannya, agar wax atau bendasing-bendasing yang melekat di permukaan buah tersebut turut keluar mengikut air yang mengalir tersebut...
Selepas itu, buah-buahan yang telah dibilas tadi diletakkan di atas permukaan kain yang bersih bagi tujuan mengeringkan buah-buah tersebut..

Lihat perbezaan buah anggur yang dibasuh dengan air biasa tanpa menggunakan Basic H..
Ini bukan silap mata yer... Kalau tak percaya buat sendiri kat rumah...
Sangat berbezakan?? nak makan pun dah tak was-was lagi...
Just a simple action...kita dapat selamatkan keluarga kita dari kesan bahaya ini... Hanya perlukan 2 langkah sahaja... orang yang kita sayang dapat menikmati kehidupan yang lebih sihat... Hanya beberapa titis Basic H... kita bebas untuk melakukan apa sahaja dan makan buah-buahan import kegemaran kita tanpa was-was lagi...

Seperti yang mamayu katakan sebelum ini... Tak perlu risau dan tak perlu ragu-ragu atau rasa tak selamat untuk menukar jenama kesihatan anda... Basic H sentiasa Selamat..

Ini kerana Basic H Shaklee:
  • Ia tidak bertoksik,
  • Tanpa gas beracun,
  • Tanpa bahan kimia berbahaya,
  • Tanpa bahan pewangi ,
  • pH seimbang ,
  • Tanpa klorin, 
  • Lembut pada kulit
  • Berkesan meningalkan kotoran berminyak,
  • Kepekatan berganda ..sangat jimat.
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Tanpa fosfat
  • Bekas yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

Ikuti Pengalaman Mamayu menggunakan Basic H bagi menyelesaikan tugasan yang tak pernah habis-habis.

Cuci Peti Ais menggunakan Basic H
Cuci Pakaian Anak Terkena Milo dengan Basic H
Cuci Stokin Kesayangan Anak dengan Basic H


Andai berminat?? boleh wassap / telegram atau sms mamayu di talian;

012-7925153 contact me if intrested!
1078965 sid number

BASIC H SHAKLEE RAKAN BAIK SURIRUMAH ALAF BARU

Assalamualaikum.... Lama dah mamayu nak share berkaitan pencuci serbaguna nie... selalu jer ada hal lain... sebab nak share berkaitan Basic H bukan boleh pakai taram cerita jer... kena cerita mengikut fakta.. Kenapa Basic H nie Best? Apa yang membezakan Basic H dengan pencuci yang lain?  Kenapa Basic H dikatakan selamat?? dan Banyak lagi pertanyaan yang mungkin boleh terjawab dengan penerangan dibawah:

Basic H Shaklee

Shaklee Basic H ni merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960. 

Antara kegunaan Basic H
  • Untuk mencuci sayur dan buah2an daripada racun & bahan kimia.
  • Mencuci & membersih ikan, ayam, daging, makanan laut dan makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet
  • Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak), bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dsbnya
  • Untuk mencuci luka atau melecur terkena minyak/air panas atau benda panas (luka /lecur cepat kering)
  • Untuk membersihkan meja makan rumah dan rak dapur supaya semut tak memenuhi ruang tersebut.
  • Untuk pastikan sinki tak tersumbat.
  • Untuk bersihkan lantai dan alat permainan
  • Penyubur tanaman dan penggembur tanah (Boleh guna untuk siram pokok yang layu supaya segar semula).
  • Buat tuam kepala anak bila mereka demam.
  • Mandikan anak dengan basic H bila mereka kena gatal2 atau gigitan serangga.
  • Gunakan Basic H untuk keluarkan gula2 getah yang melekat pada baju atau pakaian anak2 dengan senang sekali.
  • Gunakan Basic H untuk lap cermin rumah supaya lebih bersih dan bersinar.
  • Bagus digunakan untuk mencuci botol susu anak serta lampai pakai semula [ cloth diaper] dengan lebih bersih.
  • Guna untuk cuci pakaian dalam / korset (mcm premium beautiful tu…)
  • Utk halau semut, kutu kat rambut,nyamuk, lipas, lalat dsb.....sebab serangga amat bencikan Basic H
  • Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dsbnya
  • Mengasah pisau
  • Bila sakit gigi
  • Masalah kulit – gatal2 / miang
  • Mengatasi Ulser dan mulut berbau
  • Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dsbnya

Mungkin ade yang kata, "Alah, sekarang ni macam macam pencuci serbaguna ada, sama jer fungsinya..nak bersihkan kotoran yang degil...Spray-spray jer... kotoran hilang jugak ".

Tapi tahukah anda?? Fakta dan hakikat dunia sekarang ini, Kebanyakan pencuci di pasaran diperkaya dengan TOKSIN. Tanpa pengetahuan kita, Bahan-bahan toksin ini boleh meresap kedalam kulit atau melalui sistem penafasan. Selain itu juga bahan sintetik yang terdapat di dalam pencuci jenama tersohor juga boleh mengganggu keseimbangan hormon dalam badan kita..

BAHAN PELARUT ORGANIK YANG TERDAPAT DALAM PENCUCI BIASA:
  • Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan.
  • Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
  • Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.
  • Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.
  • Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan

Ini hanya sebahagian kimia yang biasa yang terdapat di dalam bahan pencuci kita. Kalau mamayu nak senaraikan semua memang banyak lagi... Ambil secara Random bahan kimia apa yang banyak digunakan didalam pencuci harian anda... Cukuplah yang mamayu senaraikan diatas sudah cukup menggerunkan kita semua... Sebagai pengguna kita BERHAK pilih yang TERBAIK untuk diri kita dan Keluarga tersayang.. kan...


Tapi jangan risau..dengan Basic H anda tak perlu ragu-ragu atau rasa dah terlambat untuk menukar jenama pencuci anda kepada yang lebih SELAMAT.. Ini kerana Basic H Shaklee:
  • Ia tidak bertoksik,
  • Tanpa gas beracun,
  • Tanpa bahan kimia berbahaya,
  • Tanpa bahan pewangi ,
  • pH seimbang ,
  • Tanpa klorin, 
  • Lembut pada kulit
  • Berkesan meningalkan kotoran berminyak,
  • Kepekatan berganda ..sangat jimat.
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Tanpa fosfat
  • Bekas yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan
Ramai VVIP dan selebriti US pon pakai Shaklee. Antaranya Barrack Obama dan White House, Oprah, Dr Oz, NASA dan ramai lagi..

Moh kita dengar apa yang Oprah Kata tentang  Produk Shaklee lebih-lebih lagi Basic H shaklee...


White House, satu tempat yang cukup dijaga dari segi kekebalannya, keselamatannya semestinya kebersihannya juga. Di dalamnya terletak banyak sejarah dan barangan hadiah-hadiah dari pelbagai kepada kerajaan Amerika Syarikat. Bukan nak banggakan Amerika. Point penting adalah, banyak-banyak bahan pencuci di muka bumi ini, bangunan gah itu memilih Shaklee Get Clean Product termasuk Basic H Shaklee. Nampak tak ia adalah trusted poduct.
Dah faham serba sedikit tentang Basic H... dan mengapa mamayu dan kawan-kawan pilih pencuci ini sebagai rakan baik kami (BFF) gitu....hihi

InsyaAllah lepas ni mamayu akan share bagaimana mencuci buah-buahan kegemaran anda dengan pencuci serbaguna Basic H shaklee...

Ikuti pengalaman dari mamayu semasa menggunakan Basic H;

Cuci Peti Ais menggunakan Basic H
Cuci Buah Import menggunakan Basic H
Cuci Pakaian Terkena Milo dengan Basic H
Cuci Stokin Kegemaran Anak dengan Basic H

Pada yang berminat..Boleh terus hubungi mamayu dia talian 012-7925153 atau boleh buat pembelian secara online disini .. ikuti instruction yang diberi... Tak faham??? Boleh tinggalkan komen..mamayu akan bantu anda secara percuma... :)

Mamayu jual supplement kesihatan

1078965 sid number

012-7925153 contact me if intrested!

Friday, 23 January 2015

MIRZA DAH PUN CONSUME SET KESIHATAN KANAK-KANAK

Alhamdulillah... bila mirza genap setahun 2 hari lepas... Mamayu terus perkenalkan dia dengan supplement shaklee... untuk tingkatkan ketahanan tubuh badannya... InsyaAllah...mudah2an abam serasi... lagi pun mirza dah pun consume masa dalam perut mummy lagi... cuma kali nie secara direct... Tak sangka dia pandai kunyah... kot la dia luahkan balik... korek2 mulut dia...kompem dah takder dah...
dia siap mintak lagi...huhuhu...



selepas 10 minit mamayu post video klip mirza sedang consume omega guard.. tiba2 ada sorang mommie ni mintak mamayu pm dia untuk dapatkan details berkaitan supplement yang mamayu bagi pada mirza..

Alhamdulillah..untuk mommie2 yang kat luar tu nak tahu... untuk mirza dan untuk anak-anak mommie yang dah genap setahun tu, cadangan supplement yang boleh kita bagi padanya setelah genap usia setahun ni;

Omega Guard ( 1biji sekali seminggu )
Vit-C Chew ( 1 biji 3x seminggu )
Vitalea Chew (1biji 3x seminggu )
Jadual ini khas untuk kanak-kanak umur 1 tahun yer...

KELEBIHAN OMEGA GUARD:
♡ Bagus untuk perkembangan otak kanak
♡ Dapat merawat ekzema dari dalam jika ada
♡ Meningkatkan imunisasi kanak2
♡ Omega mempunyai sifat anti radang dan anti inflamasi jadi dapat kurangkan serangan asma dan mengurangkan penggunaan inhaler..
♡ Dengan pengambilan omega juga didapati kanak2 lebih cergas dan aktif.. 

KELEBIHAN VIT-C CHEW:

♡  Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat
♡  Meningkatkan sistem imun tubuh
♡  Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet
♡  Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasan
♡  Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
♡  Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan
♡  1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg

KELEBIHAN VITALEA CHEW:

♡ Melengkapkan nutrisi dalam badan anak yang tak dapat dipenuhi
♡ Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
♡ Memulihkan selera makan anak-anak
♡ Meningkatkan kecerdasan minda
♡ Membantu seimbangkan hormon dalam badan anak-anak
♡ menyokong seimbangkan hormon dalam badan

Itu adalah sedikit sebanyak manfaat yang mamayu perolehi untuk keperluan Mirza..
Semoga anak-anak kita membesar dengan sihat.

Thanks for reading :)
semoga bermanfaat!!

Bagi mommie-mommie yang ingin mencuba untuk anak-anak kesayangan anda..
Boleh wassap mamayu di 012-7925153
atau pm mamayu di kedai vitamin mamayu

KEDAI VITAMIN MAMAYU SANGAT SIBUK BULAN NIE..

Alhamdulillah... syukur kepada ilahi diatas rezeki yang kau berikan.... macam yang mamayu katakan sebelum nie.. kedai vitamin mamayu terlalu sibuk melayan oder dari customer... Alhamdulillah...
semoga anda semua mendapat manfaat dari produk shaklee...

Shaklee merupakan jenama Dunia yang telah mendapat tempat dihati para pencinta kesihatan khususnya di Malaysia...

Alhamdulillah...
Penghantaran untuk arini... for new customer...
Enfuselle purifying cleansing gel
Herba blend
Ostematrix
ESP Shaklee

#herbablend tinggal 1 jer lagi dalam stock...sapa nak bagi tau yer...
Terima kasih sangat2.... 
Alhamdulillah.... antara stock yang sangat laku keras....
Herba blend - merawat tumit pecah, ruam bayi, ekzema dan lain2 lagi...
Ostematrix sememangnya baik untuk tulang, merawat masalah sembelit dan kejang otot diwaktu pagi...
Semua ni orang punyer dah... memang tak sempat nak duk dlm almari stock lelama... pagini ada yg dah melamar mereka..
Oh..lupaaa.. ada zinc complex kat tengah-tengah...
Zinc complex merawat luka-luka dalaman dan luaran dan mencegah keguguran rambut anda... itu memang dah ada tuannya....kiki emoticon
Alhamdulillah...herba blend last stock mamayu... ready to post to segamat...

Alhamdulillah... selesai cod.. tq en.jebat... tolong jadi road runner... mit!!!..mittt!!!
Dapat mesej dari customer jauh...
Parcel dah sampai... alhamdulillah... kiki emoticon
Alhamdulillah.. rezeki Allah bagi..
Dah siap prepare untuk posting dan cod arini.. 
Syukran...
Posto! Posto!
Posting oder..done!
Alhamdulillah..semua urusan berjalan lancar..
Allah yang memudahkan semua urusan..
Masa untuk rehat sambil menghayati nikmatnya lenguh2 seluruh badan.. 
Alhamdulillah... Done!
Terima kasih pada customer yang sudi oder dengan mamayu...
Lepas ni en.jebat akan post barang2 anda semua yer.. 

Andai anda berminat untuk mengubah jenama kesihatan anda... Mamayu suggest pilih la Shaklee... Ramai yang dah bertukar jenama... Kawan-kawan bila lagi...hihi

Mamayu jual supplement kesihatan
1078965 sid number
012-7925153 contact me if intrested!

KEDAI VITAMIN MAMAYU SEMAKIN MENDAPAT PERHATIAN

Alhamdulillah... kedai vitamin mamayu semakin mendapat sambutan... Antara customer-customer mamayu yang bagi pm mamayu di wassap... Ada banyak lagi sebenarnya.. tapi ini anta yang mamayu sempat printscreen... 

customer yang oder herba blend dapat free gift (vit-c chew) dari mamayu

Regular customer mamayu..sentiasa oder GLA Complex.. Katanya GLA sangat OWSEMM!!!!..

Customer ni oder set cadangan kecantikan.. (Vit-C SR + Vitamin E ) selain tu dia ada tanya Herblax..

Repeat oder customer dari Labuan... Mula-mula beli 2 tiub jer Herba Blend.. untuk rawat kesan ekzemanya..
Lepas seminggu oder 4 tiub sekali.. katanya dia nampak kesan yang memberahikan..hihi..

Customer ni pulak oder Herba blend untuk anak-anak kawannya yang berada di asrama..
Budak-budak tu selalu cilok cream HB anaknya... so, kali ni diorg oder untuk sapu kat lengan yang
selalu kena gigit hama tu..maklumlah..tilam bantal asrama bukan selalu bersih pun...

JUAL BARANG-BARANG PRE-LOVED

Assalamualaikum... Insya Allah.. tiba-tiba jer mamayu nak jual barang-barang preloved... mamayu dah sorting dah semua baju-baju yang nak dijual... cuma belom ambil gambar lagi.... Harga pulak insyaAllah sangat-sangat berpatutan... So, kawan-kawan, nantikan la yer... ;)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...