Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Wednesday, 24 December 2014

CARA MUDAH BUAT IKLAN NUFFANG..

Assalamulaikum...

Hari ni bosan tak tahu nak buat apa... semalam dok senyum-senyum sebab dalam akaun nuffang mamayu ada duit...Tapi, tak boleh cashout lagi...cuma tengah terkumpul jer.... ok lah kan...biarkan dia membiak sendiri... Dulu buat blog tak der la pikir nak buat duit atau dapat duit...biasalah..blog tempat kita citer-citer hal-hal yang berlaku pada kita,dunia dan masyarakat...ada gak sikit-sikit share tentang resepi yang kita pernah buat...share makanan yang kita dah makan..tempat yang kita dah pegi....semua kita share dalam blog... blog ni umpama mcm diari bergerak kita... bila-bila masa nak share kita share...bestkan...

ok, kali ni nak share mcm mana nak pasang iklan dalam blog kita... dan ia semestinya dari nuffang... kena ikot term2 yang mereka berikan.. kemudian upload dalam blog kita mengikut syarat mereka... Insyaallah..kalau ada rezeki..pasti dapat imbuhan sikit dari nuffang... Kakak ipar mamayu baru jer dapat cek dari nuffang hasil dari hobinya yang suka update blog...

Pertama sekali korang daftar dulu kat  Nuffnang ni.. Pagi kat website ni..http://www.nuffnang.com.my/  



 Lepas tu klik JOIN NUFFANG...Lepas klik disitu..dia akan keluar seperti gambar dibawah nie... cuba klik..


Kemudian, anda hanya perlu register semua maklumat yang mereka minta...isikan username, email, password dan verify password..klik NEXT..sampai la kepada perkataan FINISH...Bila dah klik finish..akan keluar Account Activation..pastu, bukaklah email yang korang daftarkan tu dan copy link nuffang yang mereka hantar untuk mengaktifkan akaun nuffang korang...

Kemudian..



korang boleh login terus ke akaun nuffang..
Selepas log in...



Klik dekat bahagian atas yang tertera  My Nuffang... 



Kemudian, Klik kat Manage Blogs..dan dia akan keluar seperti dibawah nie...



Klik kat UPDATE SURVEY..kotak kaler itam tu... isikan semua maklumat yang nuffang mintak berdasarkan apa yang kita update kat blog kita...Lepas tu..



Klik di bahagian LARGE, LEADERBOARD dan sepatutnya ada satu lagi SKYSCRAPPER... 



Nampak tak kat situ ada 3 jenis papan iklan nuffang.. Boleh pilih korang  nak yang mana.. nak pilih semua pon boleh.. klik kat button kecik bawah pic tu..nanti copy coding HTML yang diorang bagi...

Pastu bukak blog korang plak..



pilih lah korang nak letak kat blog yang mana satu...itu pon kalau ada lebih dari satu laa..hihi...mamayu letak dalam blog sharing is caring.. klik kat LAYOUT seperti dalam gambar.. nnti dia akan keluar gambar macam nie..


Kemudian klik Add a Gadget...


Akan keluar 1 window...pilih HTML/JAVASCRIPT..klik link yang biru tu...


Pastu, paste link yang korang copy td dalam nie...klik save..siap sudahhh... hehehe..


contoh iklan nuffang dalam blog korang.... makin ramai yg view blog kita..makin tinggi potensi untuk dapat bonus dari nuffang... semoga berjaya!!!

hasil nukilan ni mamayu dapat idea dari seorang blogger yang sentiasa menjadi perhatian nuffang...baguskan dia... nanti boleh melawat blog beliau kathyjem
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...