Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Tuesday, 30 December 2014

DIARI HAMIL 2ND PREGNANCY: MOMMIE INTAI AWAK GUNA 3D

Mommie curi2 tgok awak.... lepas scan biasa... mommie request scan awak guna 3D... Tapi mukan mudah..sebab awak ni pemalu sangat... asik nak tutup muka tu dengan tangan... Lama pujuk awak alihkan tangan tu.... ada yg sempat auntie ecah tangkap...ada yg tak... dalam masa setengah jam tu..macam2 kedudukan awak buat... daddy paling excited nak tgok awak...tp, abang mirza asik meragam jer...awak pon rimas agaknyer... mcm mana mommie tau awak rimas..setiap kali daddy bawak abang mirza keluar... awak akn alihkan tangan tu...tu pon kejap jer... sempatlah auntie ecah snap pic awak... :D



ni gambar awak mula2 sempat auntie ecah snap...bukan mudah tau...


ni yg ke-2...awak dah bg tgok..tp, tak brapa clear... auntie ecah nak cuba sekali lagi...


lepas tu awak dah mula tutup muka tu dengan tangan....hihi..omey jer...


kali ke-4 percubaan..tangan kat dagu lak...seronok yer awak dalam tu....


hahaha...tengok tu...tangan awak kat mana?? hehehe


yang ni macam awak sedang berfikir banyak sangat.... fikirkan apa tu sayang....


auntie ecah dah penat...awak pun dah penat agaknya...bila la mommie nak stop intai yer....


tangan still kat dahi....mommieeee saya nak tido laa...takmo lah intai2 lagi....

ok2...mommie tak intai dah... abang mirza pon dah bosan sangat2 tu..asik menjerit2.... Alhamdulillah...auntie bagi tau awak sihat... cuma, dia kata air ketuban banyak sikit..patotlah awak senang buat sommer sault.. macam2 gayer mommie ngan daddy tgok aksi awak... lucu n tomeyy jer...

Insyaallah..nnti kita jumpa lagi yer sayang...awak tido lah...harap awak membesar dengan sihat.... daddy, mommie ngan abang mirza tunggu kehadiran awak bulan April tahun depan... luv u...

DIARI HAMIL 2ND PREGNANCY : SCAN BABY AFTER 24 WEEKS

Alhamdulillah... 

ada rezeki dapat tengok baby dalam tummy mommie... Masa ni mamayu baru 24 weeks.. Kawan-kawan kata waktu terbaik tgok baby pada minggu2 camnie... Bukan nak scan jantina pon.. cuma sesajer nak tgok awak dalam perut mommie...hihihi

Kebetulan ada kawan keje kat klinik... Dia offer untuk scan baby mamayu....



mula2 scan dapat tgok kepala awak...


mommie tak tahu berapa ukur lilit kepala baby mommie nie...huhu





hahaha... yang ni mommie tak expect langsung awak nak tunjuk... So, abang mirza ada geng main kete la nanti...hihihi


yang ni mommie tak pasti apa...tapi merujuk kepada tulang tangan or kaki.. kawan mommie ada terangkan..tp, mommie lebih excited tgok awak dalam perut mommie sampai tak jelas apa yg auntie explain... :D


Alhamdulillah...ni tangan awak...omeyyyyy


tu mommie nampak awak tgh tido.... sweet dream sayang...



mommie & daddy dapat dengar degup jantung awak... dengup jantung normal..awak sangat sihat..insyaallahh.. :)

TERIMA KASIH WARGA PENDUDUK TAMAN PUNCAK JALIL

Alhamdulillah...

Bangga campur terharu dengan warga penduduk Taman Puncak Jalil yang telah memberi kepercayaan kepada mamayu bagi menyalurkan bantuan mereka kepada mangsa bencana alam di Pantai Timur..

Kepercayaan yang mereka berikan tidak akan mamayu sia-siakan...

Setiap sumbangan dari mereka akan mamayu sampaikan kepada mangsa-mangsa bencana banjir di 3 buah negeri berikut...

Sumbangan Barang-barang untuk cuci rumah
Antara sumbangan berbentuk susu kotak dan susu tepung bayi
Sebahagian beras yang diterima
Sudut Pampers dan tuala wanita
Antara biskut-biskut yang didermakan oleh orang ramai
Semoga Allah membalas segala kebaikan mereka.. Tidak akan miskin seseorang itu apabila menginfakkan sebahagian hartanya kepada mereka yang susah, malahan akan bertambah-tambah lagi rezekinya lagi.... Wallahualam....


Saturday, 27 December 2014

ALHAMDULILLAH...ANTARA SUMBANGAN BENCANA BANJIR YANG DITERIMA

Assalamualaikum....

Mamayu bersiaran terus dari bilik gerakan bencana banjir pantai timur di Pejabat Yayasan Salam Malaysia, Petaling Jaya. Pejabat YSM ini berada betul2 bersebelahan Sekolah Menengah Assunta..

Sejak 2 hari lepas kami sukarelawan salam telah bertungkus lumus mencari sumbangan dari orang ramai bagi mangsa2 banjir pantai timur di 3 buah negeri...

Antara barang2 keperluan yang kami terima seperti di gambar...

Sekarang ni kami masih kekurangan susu tepung bayi.. selimut.. barang2 toiletries... dan barang keperluan yang lain seperti, makanan dlm tin...

Jika anda ingin memberi sumbangan peribadi kepada mangsa banjir ini.. boleh hubungi mamayu di talian 012-7925153..

Dan sumbangan anda.. akan mamayu sampaikan terus ker Yayasan Salam Malaysia...

Sumbangan beras pelbagai jenama dari orang ramai
Air mineral yang kami terima pada hari kedua bilik gerakan dilancarkan
Antara susu tepung bayi & kanak-kanak yang kami terima
Sudut biskut
Sumbangan pampers dan tuala wanita
Sudut toiletries, ubat dan peralatan mencuci
Ruangan barangan kering & tahan lama


KAMI MOHON SUMBANGAN BANTUAN BENCANA ALAM

Assalamualaikumm... alhamdulillah.. arini mamayu dapat upload official iklan bagi mohon bantuan sumbangan kepada mangsa-mangsa banjir di negeri Kelantan, Terengganu dan Pahang


Thursday, 25 December 2014

SUMBANGAN ORANG RAMAI DALAM MISI KEMANUSIAAN BENCANA ALAM

Alhamdulillah... Alhamdulillah... syukur kehadrat ilahi selepas pelancaran memohon bantuan sumbangan daripada orang ramai bagi membantu mangsa-mangsa banjir di 3 buah negeri berjaya dilakukan dan mendapat sambutan yang menggalakkan...

Sebelum ni mamayu hanya fokus pd group jika berlaku bencana alam... Tapi, untuk kali ini mamayu telah membesarkan lagi skop bagi mendapatkan sumbangan dari orang ramai...

Setakat ini iaitu semalam.. kami mendapat banyak respon dari orang ramai lebih2 lagi dari kawasan tempat tinggal mamayu taman puncak jalil... kebetulan di tempat tinggal mamayu mmg ada page khusus untuk warga taman puncak jalil berkomunikasi sesama sendiri...

Terima kasih uolss... korang memang terbaik...

Wednesday, 24 December 2014

HEBAHAN MISI BANTUAN BANJIR..


Assalamualaikum... 

mamayu sebagai wakil kepada Yayasan Salam Malaysia dengan ini merendahkan diri memohon bantuan banjir kepada keluarga blogger diluar sana yang prihatin terhadap rakan-rakan kita diluar sana..



Mohon jasa baik kawan-kawan..yang sentiasa CONCERN tentang perkembangan rakan-rakan kita mangsa banjir di 3 negeri...
Hebahan dan Sumbangan MISI BANTUAN BANJIR PANTAI TIMUR 2014, Yayasan SALAM Malaysia. Waktu operasi 9:00AM-10:00PM

Barangan yang diperlukan adalah:
1) Barang makanan kering tahan lama
2) Air Mineral
3) Toiletries
4) Lampin pakai buang (kanak-kanak & dewasa) - Pelbagai saiz
5) Susu Tepung (kanak-kanak & dewasa)
6) Pakaian dalam wanita
7) Selimut/ Bantal/ Toto
8) Peralatan Mencuci - Baldi/ Penyapu/ Kayu Mop/ Sabun Pencuci

Sumbangan boleh dihantar terus ke pejabat Yayasan Salam Malaysia, No 22 Jalan Changgai 6/22, 46000 Petaling Jaya, Selangor. Sebarang pertanyaan boleh hubungi talian pejabat 03-7958 4021.
atau korang boleh hubungi mamayu terus bagi menyalurkan bantuan kepada mereka kawan-kawan kita disana...

p/s: No mobile phone mamayu #012-7925153 , call , whatsapp or telegram anytime 24/7, THIS IS MY PROMISE, THIS IS MY COMMITMENT TO GIVE BACK TO THE COMMUNITY ... let's do it PEEPS .
LIKE & SHARE..

CARA MUDAH BUAT IKLAN NUFFANG..

Assalamulaikum...

Hari ni bosan tak tahu nak buat apa... semalam dok senyum-senyum sebab dalam akaun nuffang mamayu ada duit...Tapi, tak boleh cashout lagi...cuma tengah terkumpul jer.... ok lah kan...biarkan dia membiak sendiri... Dulu buat blog tak der la pikir nak buat duit atau dapat duit...biasalah..blog tempat kita citer-citer hal-hal yang berlaku pada kita,dunia dan masyarakat...ada gak sikit-sikit share tentang resepi yang kita pernah buat...share makanan yang kita dah makan..tempat yang kita dah pegi....semua kita share dalam blog... blog ni umpama mcm diari bergerak kita... bila-bila masa nak share kita share...bestkan...

ok, kali ni nak share mcm mana nak pasang iklan dalam blog kita... dan ia semestinya dari nuffang... kena ikot term2 yang mereka berikan.. kemudian upload dalam blog kita mengikut syarat mereka... Insyaallah..kalau ada rezeki..pasti dapat imbuhan sikit dari nuffang... Kakak ipar mamayu baru jer dapat cek dari nuffang hasil dari hobinya yang suka update blog...

Pertama sekali korang daftar dulu kat  Nuffnang ni.. Pagi kat website ni..http://www.nuffnang.com.my/  



 Lepas tu klik JOIN NUFFANG...Lepas klik disitu..dia akan keluar seperti gambar dibawah nie... cuba klik..


Kemudian, anda hanya perlu register semua maklumat yang mereka minta...isikan username, email, password dan verify password..klik NEXT..sampai la kepada perkataan FINISH...Bila dah klik finish..akan keluar Account Activation..pastu, bukaklah email yang korang daftarkan tu dan copy link nuffang yang mereka hantar untuk mengaktifkan akaun nuffang korang...

Kemudian..



korang boleh login terus ke akaun nuffang..
Selepas log in...



Klik dekat bahagian atas yang tertera  My Nuffang... 



Kemudian, Klik kat Manage Blogs..dan dia akan keluar seperti dibawah nie...



Klik kat UPDATE SURVEY..kotak kaler itam tu... isikan semua maklumat yang nuffang mintak berdasarkan apa yang kita update kat blog kita...Lepas tu..



Klik di bahagian LARGE, LEADERBOARD dan sepatutnya ada satu lagi SKYSCRAPPER... 



Nampak tak kat situ ada 3 jenis papan iklan nuffang.. Boleh pilih korang  nak yang mana.. nak pilih semua pon boleh.. klik kat button kecik bawah pic tu..nanti copy coding HTML yang diorang bagi...

Pastu bukak blog korang plak..



pilih lah korang nak letak kat blog yang mana satu...itu pon kalau ada lebih dari satu laa..hihi...mamayu letak dalam blog sharing is caring.. klik kat LAYOUT seperti dalam gambar.. nnti dia akan keluar gambar macam nie..


Kemudian klik Add a Gadget...


Akan keluar 1 window...pilih HTML/JAVASCRIPT..klik link yang biru tu...


Pastu, paste link yang korang copy td dalam nie...klik save..siap sudahhh... hehehe..


contoh iklan nuffang dalam blog korang.... makin ramai yg view blog kita..makin tinggi potensi untuk dapat bonus dari nuffang... semoga berjaya!!!

hasil nukilan ni mamayu dapat idea dari seorang blogger yang sentiasa menjadi perhatian nuffang...baguskan dia... nanti boleh melawat blog beliau kathyjem

Tuesday, 23 December 2014

TESTIMONI OWSEM SET KURUS SHAKLEE

Kebetulan minggu lepas kami buat makan adik beradik.. anak fruit mamayu ni ada..kami tengok dia banyak sangat beza dari dulu.. kami sepupu sepapat memang tahu dia ambil shaklee.. tapi tak sangka banyak sangat #shakleeeffect yang dia terima... sejuk mata memandang.. terus mintak dia jadi testimoni kami.. Dia no hal.. bereh jer... katanya takde masalah sbb benda betul pon...

Permulaannya ambil set kurus Basic.. katanya nak turunkan berat badan.. tak larat nak buat keje bila badan gemmss nie...cepat penat..muka pun kusam jer tambah lg berminyak.. mula beli 1 SET KURUS BASIC + AHLI SHAKLEE..TETAPI... Dia suka sangat ESP SHAKLEE.. katanya sejak minum ESP badannya lebih bertenaga.. dan dia tak pernah campur apa2 perisa.. minum original mcm tu lagi sedap...

Mula-mula tak konsisten.. Tapi, bila fikir buat apa abis duit beli supplement tapi tak makan dan tak konsisten...kalau anda nak tahu, hobi kegemarannya makan yerr.. setiap hari ada jer post makanan sedap2 yang dia update..sampai kitorg ni terliur2 tgok menu makanan dia setiap hari...hahaha.. sampai skrg pon sama jer hobinya.. cuma sudah terkawal... dan tahu mcm mana nak kawal dietnya..maknanya dah dapat HIDAYAH la tu...hihiji...katanya, untuk dapatkan berat badan idaman, kita tak boleh hanya bergantung pada supplement semata2..perlu ada usaha.. rajin buat aktiviti riadah.. setiap minggu pastikan ada aktiviti yang dapat mengeluarkan peluh... selain dari ambil supplement.. gaya hidup kita juga perlu dititik beratkan.. itu yang PENTING.. antara sharing dari beliau sendiri...

BONUSS... U SEE THE MAGIC!!!

Sejak konsisten ambil supplement shaklee..2 BONUS yang beliau dapat ..
BONUS PERTAMA, Berat badan dahulunya 83kg..kini telah pun TURUN 10KG.. 
BONUS KEDUA, dirinya lebih SIHAT..kulit wajahnya pun berbeza..dah TAK KUSAM dan LEBIH BERMAYA..serta lebih positif dalam menjalankan kehidupan harian....

Sampai sekarang miqhail izham masih setia dengan ESP SHAKLEE ... she loved #shakleeeffect yang sedang berlaku pada dirinya... katanya sasaran berat badan idamannya 70kg... okay..pasti lebih dr itu pon boleh!!!

Setiap bulan mmg tak miss beli ESP.. kadang-kadang beli 2 tong terus untuk top up stock.. 2 bulan lepas shaklee buat promosi ESP.. dia pon grab promosi ESP.. 

Yang penting USAHA..KONSISTEN @ ISTIQAMAH itu penting!!
Anda first time nak cuba supplement Shaklee.. tapi tak tahu nak cuba yang mana?? Trust me.. dengan Shaklee anda tak perlu ragu2... kami akan membantu anda dengan set cadangan yang sesuai...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...