Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Friday, 21 November 2014

BAHAYA PARABEN!!!

Kenapa Kandungan ‘Paraben’ (Kimia Pengawet) Dalam Kebanyakan Produk Solek Merbahaya?


Kita sering diaibkan oleh pembekal kosmetik tentang kewujudan Paraben... kerana kita asyik fokus kepada apa yang produk tersebut mampu lakukan.

Berapa kali kah anda melihat “Bebas Paraben” ? pada botol produk rawatan kulit, produk anti penuaan, kosmetik, produk kecantikan dan perawatan tubuh? Soalan yang perlu ditanya ialah “Apa itu Paraben?”, dan mengapa Anda harus membeli produk perawatan kulit yang Bebas Paraben?

Mengapa menggunakan produk Bebas Paraben begitu penting bagi merawat kulit atau seri wajah anda untuk jangka panjang???
Paraben adalah salah satu kelas bahan kimia.

Ada banyak Paraben, dan mereka digunakan dalam banyak produk sebagai pengawet (conditioner). Mereka juga ditemukan dalam banyak produk perawatan kulit yang TERKENAL  dan produk anti penuaan yang mungkin sedang anda gunakan sekarang, termasuk alat alat kosmetik...
Sayangnya, Paraben telah dikaitkan dengan berbagai masalah kesihatan,... seperti kanser payudara dan banyak lagi. Dan tentu saja semua hal ini sulit untuk dibuktikan...boleh dikatakan bahawa semua industri perawatan kulit, industri anti penuaan dan industri kosmetik menyangkal semuanya.
Tetapi ada penelitian di luar sana yang menghubungkan Paraben dengan kanser payudara! Tidakkah akan lebih baik untuk berhenti menggunakan Paraben kerana menggunakan alat solekan berpanjangan dan berkimia ini akan menampakkan kesan sampingannya?....
Tiada garis panduan yang memberi ketetapan atau melarang Paraben dalam produk perawatan kulit walaupun salah satu kesan sampingan yang disebut tadi (kanser payudara) terbukti sudah ada.

Tetapi saat ini tidak ada pembatasan pada penggunaan Paraben dalam produk perawatan kulit dan produk anti-penuaan seperti krim wajah kita, pelembab dan krim malam yang  Anda gunakan setiap hari!
Jadi apa yang dapat Anda lakukan? 

Mudah, ....CUMA gunakan produk perawatan kulit yang Bebas atau Tanpa Paraben, produk perawatan wajah yang Bebas Paraben, dan kosmetik yang Bebas Paraben.
Terbukti masih ada lagi perusahaan industri kecil2lan yang memproses alat perawatan kulit dan perusahaan kosmetik yang mengaibkan peratusan PARABEN yang mereka sendiri masukkan kedalam produk produk mereka.

Syarikat-syarikat yang mengeluarkan produk perawatan kulit dan kosmetik yang benar-benar memberi keutamaan terhadap pengguna akan meletakkan nota “Tanpa Paraben”.

Tetapi dengan adanya sains dan kualiti yang tinggi, harga produk Tanpa Praben pun memanglah tinggi dan inilah antara sebabnya kenapa industi kecil2lam mengambil kesempatan dengan mempromosikan produk-produk kecantikan yang lebih murah dan mengaibkan tajuk risiko PARABEN tersebut!

Mereka bukan hanya terkenal tetapi sebagai pengguna kita asyik dengan tajuk perbandingan harga. Jadi, kesimpulannya, kenapa mereka masih terkenal walaupun Paraben tetap ada dalam produk mereka? Mengapa? Kerena MURAH!!!
Sebagai pengguna kita tahu bahawa perusahaan industri kecil yang mengeluarkan produk perawatan kulit dan kosmetik harus bersaing dengan jenama yang terkenal. Mereka tidak mampu bersaing pada pemasaran rangkaian yang besar, kerana mereka tidak mampu membayar kepada pengedar-pengedar cara pemasaran rangkaian antarabangsa. Jadi media iklan TV digunakan untuk alat pemasaran mereka yang sering kita lihat setiap hari.
Walaupun mereka bersaing secara sihat, ada juga diantaranya yang tidak menggunakan paraben seperti alat alat wangi atau lotion wangian kerana mereka tahu jika dimasukkan Paraben kedalam apa jua produk berasaskan wangian, ia akan memberi kesan serta merta keatas kulit kita seperti gatal2, ruam dan inflamasi kulit kerana gangguan terhadap kolagen dan elastin kulit kita dengan kemasukan wangi2an tersebut.
Jadi, jika anda kuatir tentang Paraben dalam produk perawatan kulit anda seperti, losyen, krim dan kosmetik yang anda gunakan sekarang, ketahuilah produk yang dikeluarkan oleh Shaklee sememangnya TANPA PARABEN!!! 
Jadi, ketika Anda sedang mencari produk perawatan kulit yang berkualiti dan mampu memberikan hasil yang baik, Anda memiliki pilihan untuk merawat secara alternatif terhadap misi perawatan wajah anda dengan produk yang berkualiti tinggi – Tanpa  Paraben dan bebas risiko jangka panjang!


Monday, 17 November 2014

Pengkhianatan


Sejak tengahari tadi lepas baca kisah nie.. jadi tertanya sendiri...

Manusia sememangnya tidak pernah puas atau bersyukur dengan apa yang mereka ada... bila hampir kehilangan..masa tu la engkau la bulan engkau la bintang... engkau la segala2nya...

Hampir 4 tahun kau ambil masa untuk bagi tahu pada isteri tercinta (kononnya) bahawa penampilannya sudah tidak menarik perhatianmu lagi.. bahawa seri wajah isterimu sudah layu... bahawa tiada yg menarik lagi pd dirinya untuk kau banggakan.. suami apakah itu?

Hampir 6 tahun kau curang padanya hanya kerana alasan itu? 

Hampir 6 tahun kau berzina hanya kerana alasan itu? 

Isteri itu amanah... andai penampilannya sudah tidak menarik perhatianmu.. kau ubah la..

Andai tiada seri diwajahnya lagi seperti mula2 kau kenalinya... berikan lah yg terbaik buat dirinya...  layan dirinya sebagai bidadari...bukan hamba abdi...

Siang mlm pagi petang dalam dirinya hanya nak yg terbaik buat suami dan ank2...kdg2 sampai dia lupa kepentingan dirinya perlu didahulukan... itulah isteri..itulah ibu kpd ank2 mu yg tak pernah terfikir ttg penampilan diri sendiri perlu didahului... kerana apa yg dia inginkn hanya yg terbaik untuk ank2, rumahtangganya dan suaminya...

Natijah bg pengorbanan ini selalu diakhiri dengan PENGKHIANATAN...

Perkataan apakah yang paling sesuai bagi perilaku seperti ini??

Tuesday, 11 November 2014

BOSAN!!! SAYA NAK DUIT SAMPINGAN!!!!

SURIRUMAH, PELAJAR, PENGANGGUR DAN MEREKA YANG INGIN MENAMBAH PENDAPATAN!

Saya yakin ramai yang nak mula berniaga, tapi...
✘ Tak ada modal untuk bermula
✘ Tak ada ilmu dan pengalaman bisnes
✘ Sukar nak uruskan urusan pos kepada pelanggan
✘ Tak mampu beli stok
✘ Tak ada mentor yang berkaliber
✘ Takut gagal
✘ Tak tahu nak buat bisnes apa
✘ Tak tahu bagaimana nak bermula
✘ Tak jumpa sistem yang terbukti berjaya

Saya dan kawan-kawan boleh bantu anda..
✔ Syarikat yang kukuh, lebih 50 tahun
✔ Produk yang berkesan, semulajadi, selamat dan halal >> Fenomena seluruh negara
✔ Ada mentor yang terbukti berjaya bersama kumpulan sokongan
✔ Tunjuk ajar langkah demi langkah sehingga berjaya
✔ Modal serendah RM65, anda sudah boleh bermula!
✔ Tak perlu simpan stok
✔ Pengeposan kepada pelanggan dibuat oleh syarikat
✔ Bonus bulanan 3-4-5-6 angka mengikut usaha
✔ Bonus kereta untuk yang mencapai kelayakan
✔ Pelancongan 5 bintang ke luar negara / umrah setiap tahun untuk yang mencapai kelayakan

Tak ada tekanan.. Anda usaha, anda dapat. Anda sendiri yang pilih!

Mana ada bisnes yang tak perlu susah payah.. Tak perlu keluar jerit perih untuk berjaya. Sebab ini bukan sistem piramid atau skim cepat kaya!

Alhamdulillah, ramai sudah yang berjaya dibantu mengubah kehidupan menjadi lebih baik. Bukan setakat wang ringgit, malah diri menjadi lebih positif.. Lebih dekat dengan Allah kerana kami menganjurkan amalan sunat zikir, sedekah, tahajud, Dhuha dan baca Al-quran setiap hari.

Kalau bukan sekarang bila lagi?

Hubungi saya hari ini..
anda boleh tinggalkan komen atau email saya di citirahayu.ali@gmail.com atau wassap sy di 012-7925153 

Friday, 7 November 2014

APA YANG BEST TENTANG ADVANCE JOINT HEALTH TABLET

Kelebihan Advanced Joint Health Tablet :-
1- Meningkatkan keselesaan pada sendi seawal hari ke-5
2- Keselesaan sendi dengan 28% lebih cepat daripada dakwaan jenama terkemuka.
3- 45% lebih berkesan bagi meningkatkan keselesaan sendi
4 - Memelihara tisu penyambung yang sihat dengan tambahan kuprum, zink, vitamin c dan manganese yang bertindak membina kolagen.
5 - Meningkatkan keupayaan ‘kusyen’ dengan glukosamin dari ekstrak boswellia , jadi anda bebas bergerak.
6 - Menambahkan kebolehan pergerakan tanpa rasa sakit
7 - Meningkatkan fleksibiliti sendi.
8 - Memperbaiki fungsi sesendi.
9 - Menyokong kesihatan sesendi untuk jangka masa panjang.

Keistimewaan Advance Joint Health Tablet Shaklee (yang membuatkan, semakin ramai mempercayai dan berlumba-lumba mencuba produk ini), antaranya:
1- 100% bebas kerang-kerangan (bagi yang elergik kerang-kerangan, tak perlu risau ok).
2- 100% vegetarian (sesuai betul dengan individu yang vegetarian mahupun yang tidak).
3- 100% bebas kondroitin (bebas kondroitin beerti ‘penyerapan glukosamin yang lebih baik’, kehadiran kondroitin seperti dalam kebanyakan produk lain hanya menghalang penyerapan glukosamin).
4- Hanya 2 kaplet diperlukan sehari.Kaplet jenis mudah telan
5- Tiada perasa, pemanis atau pengawet
6- Bebas gluten  (gluten adalah bahan yang menghalang penyerapan zat dan mineral ke dalam tubuh).

Q : Apakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formulasi proprietary yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi.

Q: Siapakah yang memerlukan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet?A : Lelaki dan wanita dewasa yang mencari satu product semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yagn mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

Q: Apakah ekstrak jagung?
A : Ekstrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glucosamine yang merupakan gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan. Ia digunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sesendi. Glukosamina mengandungi bahan yang juga dijumpai dalam tendon dan ligament.Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sesendi dan membantu memelihara tulang rawan untuk kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.

Q: Apakah Boswellia ?
A: Boswellia merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia serrata ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

Q: Apakah yang membuat ekstrak Boswellia dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet istimewa?
A: Ekstrak Boswellia proprietari yang digunakan di dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet bukan sahaja mengandungi asid Boswelik AKBA yang berkepekatan tinggi bagi menyokong keselesaan sendi tetapi juga mengandungi unsur-unsur semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkaitrapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding dengan AKBA sahaja. Tambahan pula, ekstrak Boswellia tertentu ini telah ditunjukkan secara nutrisinya dapat menyokong keselesaaan sendi yang lebih baik berbanding satu ekstrak AKBA yang lebih tinggi.

Q: Bolehkah saya mengambil Shaklee Advanced Joint Health Tablet dan OsteMatrix pada masa yang sama?
Boleh. Tiada sebab mengapa anda tidak boleh mendapatkan khasiat kedua-dua product yang dapat menyokong kesihatan sendi anda. Lebih baik lagi anda gabungkan Shaklee Collagen Powder dan VIVIX bagi mengoptimumkan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet

Q : Bila dan bagaimanakah saya mahu menggunakan Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Untuk hasil yang terbaik, ambillah mengikut apa yang disarankan iaitu dua tablet sehari bagi setiap hidangan.

Q: Mengapakah ia bebas daripada chondroitin?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak akan diserap dengan baik jika diambil secara oral ( ditelan). Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat chondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan lebih baik jika diambil secara berasingan.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi Vitamin C?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 100% Vitamin C kerana ia merupakan nutrient penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen. Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi mineral surih zink, copper (kuprum/ tembaga) dan mangan?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 10% mineral zurih zink, copper dan mangan yang merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.

Q: Adalah Shaklee Advanced Joint Health Tablet berasaskan sayur-sayuran?
A : Ya.

Sumber: Shaklee Phamplet, Sihat macam kami

Monday, 3 November 2014

SYUKUR ALHAMDULILLAH...REZEKI KAMI....

Assalamualaikum...Alhamdulillah....syukur atas nikmat Allah...

Arini barulah mamayu berkesempatan berkongsi kegembiraan mamayu bersama kawan2 blogger sekalian...
Tidak ada perkara paling membahagiakan kami apabila dikurniakan rezeki ini...Ianya, rezeki dari Allah kepada kami bila mamayu dapat tahu mamayu hamil setelah sebulan kami diijab kabulkan... en.Jebat senyum sampai ketelinga bila dapat tahu mamayu hamil...Tanggal 21 Januari 2014 mamayu lahirkan Muhammad Mirza Ukhail dengan berat 4.2kg...

Kini, mamayu disahkan sekali lagi hamil anak ke-2.. Alhamdulillahh..tak terkata-kata rasanya...REZEKI kami berdua..Secara jujurnya, memang kami tak merancang pon... kami serahkan semua pada yang maha esa...

Tp, memang tak sangka sangat..Sbb, Muhammad Mirza Ukhail baru berusia 9 bulan... Bila difikirkan kembali, kesiannya anak mummy yang sorang ni... tak puas manja-manja tiba-tiba bakal dapat adik baru... macam mana la dia nnti kan... tp, bila fikir balik dari sudut positifnya, nnti MMU dpt kawan... takde la dia main sorang-sorang nanti...

Kalau dulu mamayu alahan teruk sangat sampai masuk spital berhari2... masuk air sampai 21 botol... Alhamdulillah.. kali ni tak berapa nak alahan sangat...walaupun masih la jugak melepekk jer... tp, utk kehamilan ni kira ok laa...berbanding dulu...

Alhamdulillah, pregnency kali ni ,mamayu dapat consume set ibu hamil shaklee dari awal trimester...

Apa yg mamayu ambil utk 1st trimester ni?

Untuk 1st trimester mamayu hanya ambil VITA-LEA, B-COMPLEX, VITAMIN C SR dan PEPPERMINT GINGER PLUS . kadang2 ambil juga ESP SOY ISOLATED untuk penambahan tenaga...mungkin sebab itulah mamayu kurang mengalami alahan semasa kehamilan kali ini...

Mungkin ada antara kawan2 yang dah tahu kebaikan vitamin-vitamin yang mamayu senaraikan di atas.. tp, mungkin juga ada yang tak tahu..

Ok, mamayu share serba sedikit kebaikan yang diberi oleh vitamin2 yang mamayu consume di atas..

VITA-LEA

Apa kebaikannya kepada ibu hamil?

- sebiji vitalea mengandungi 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
-vitalea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu ambil obimin lagi..
- di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) dimana elok untuk mamayu yang sering punyai masalah anemia
-Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, vitalea sangat penting buat mamayu yang sedang hamil ni..

B-COMPLEX

Apa kelebihannya?

- B complex shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan acid folic dan juga 8 kumpulan B.
-acid folic sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina  bifida'.
- ibu hamil memerlukan sekurang-kurangnya 400mg keperluan acid folic.
- untuk pengetahuan kawan2 yang baru nak consume..jika anda ambil b complex ini..semasa pembuangan air kecil...urin kita pasti bertukar  kpd warna kekuningan.. ianya hasil tindakbalas vitamin tersebut kpd tubuh badan kita... tak perlu risau..sbb ianya normal..

VITAMIN C SR

apa kebaikannya kepada mamayu?

- 1 biji vitamin c bersamaan dengan 7 biji oren. Hebatkan!!!
- dengan mengambil vitamin c ia dapat melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang kuat.
-ia juga membantu mamayu dalam penghadaman zat disamping ia mempertingkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.

PEPPERMINT GINGER PLUS

kelebihan supplement ini pada mamayu?

- kandungan yang terdapat dalam sebiji peppermint ginger plus  dapat membantu mamayu mencegah dari sebarang loya, mual dan muntah..
- mungkin sebab kandungannya yang mempunyai bahan2 semulajadi hasil gabungan herba timur dan barat.
- setiap pagi sebelum memulakan sarapan @ setiap malam sebelum tidur mamayu akan ambil sebiji peppermint ginger plus utk mengelakkan diri mamayu ber'angin'.
- jika situasi mamayu pada hari tersebut sangat tidak mengizinkan.. mamayu akan telan 3 biji terus untuk pulihkan loya2 dan mual ini...

ESP SOY ISOLATED

manfaatnya pada mamayu?

- Memberi tenaga kepada mamayu yang sering mengalami morning sickness yang teruk.
- pengambilan esp ini juga sebenarnya membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi..
- pengambilan yg konsisten dan berterusan akan menyebabkan kulit bayi kita halus dan mulus..
- mungkin ada ibu yang takot nak consume esp shaklee kerana ia dibuat 100% dari kacang soya... tapi, percayalah.. susu soya esp shaklee sangat berlainan... (boleh tgok gambar anakanda mamayu,' muhammad mirza ukhail'.. hingga kini kulitnya sentiasa bersih dan bebas dari sebarang exema...)

Ok, cukup rasanya perkongsian kebaikan dan manfaat  4 supplemet yang mamayu boleh kongsikan pada anda... 

Alhamdulillah.. mamayu syukur sangat diberi rezeki seperti ini... Allah permurahkan rezeki mamayu dengan zuriat2 yang dikurniakan kpd kami.. jadi, tak salah jika mamayu nakkan yang terbaik buat amanah yg allah berikan... bukan setakat kita perlu jaga bila tiba kelahirannya kelak, tetapi kita dah mula jaga semasa dia masih dlm kandungan kita lagi...

Selain dari bekalan supplement untuk simanja yang kita kandungkan ini..jangan lupa beri vitamin2 lain berupa zikir2, alunan ayat2 quran agar dirinya terbentuk dengan ajaran islam sedari dari peringkat janin lagi..

Mudah2an dengan persiapan yang telah kita lakukan kepadanya bakal menjadikan mereka anak yang soleh dan solehah kelak.. amiinnn...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...