Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Friday, 3 October 2014

BERMASKER GUNA BAHAN SEMULAJADI

Assalamualaikum...

Dah lama benau tak sharing dalam blog mamayu nie.. suka sangat bagi blogku ini bersarang dan bersawang lama2...

Malam ni sepatutnya banyak keje nak dibuat.. lusa nak raya haji.. baju kerja banyak yang tak basuh lagi... packing barang nak balik kampung pon tak buat lagi... ibu mengandung macam ni laa.. banyak kerja rumah yang dah tak lalu nak dibuat.. tapi, baju sempat gak la masuk mesin.. masuk jerrr... basuh belom lagi... punyer la malas..kihkihkih...

Tapi malam ni terajin pulak nak ber'masker'.. 😆 mungkin sebab lusa dah nak raya... muka pon tengok dah semacam jek.. penoh dengan white2 head..black head.. segala head lah yg ada kat kulit biawakku ini...huhu..

So, apalagi... tengok apa yang ada kat dapur.. kot2 ada bahan2 yang dapat mamayu gunakan utk bermasker malam nie..

Mata tersilau pada botol esp.. vahhh!! Tp, takkan nak tepek esp jek... hurmmmm..

Mamayu pikior mamayu... apa yang best yang boleh dicampur dengan susu esp nie... tiba2 teringat kat susu kambing... ehhh...susu kambing pon elok untuk kulitkan.. bukan semata2 untuk minum jer... susu kambing yang mamayu ada ni memang susu kambing asli takde campur apa2 bahan kimia pon... so, cantekkk lah....

1 sudu Susu soya esp + 1 sudu susu kambing wildan = masker susu sombing... ( singkatan soya dgn kambing.. kihkihkih )

Lepas siap bancuh.. terus ku oleskan diwajahku yang tak bermaya dan kusam dan penuh kepala putih dan hitam nie...

Hope, wajahku kembali lembut, gebu dan yang penting tak ada noda2 kotaraya yang memenuhi kulit wajahku lagi..hikhik..

Ok, mesti korang nak tau berapa lama mamayu pakaikan.. utk masker nie..mamayu pakai sehingga masker ni betul2 kering di wajah... lepas dah kering..lebih kurang setengah jam kot..sbb, mamayu pakai tebal sangat.. jadinya lambat sikit kering... bila dah kering..boleh terus bilas dengan air bersih... klau ada pembersih semulajadi nutriwhite lagi bagus... sbb kandungan pencuci dari nutriwhite ni mengikut ph kulit wajah kiter... x der kimia langsung..semua dari bahan semulajadi...

Lepas basuh, korang lap muka dengan kain bersih sebersih2nya... dan cuba rasa kulit muka tu.. lembut tak??? Gebu ker takkk??? Klau dpt rasa kedua2nya tu.. maknanya, anda bakal cantik menawan la nanti... hihi.. sapa yang tak nak cantik oiiiiii... kalau dah muka tu memang tak cantik takper.. yang penting cantik dimata kiter... nak jumpa orang pon dah tak segan2 dah dengan kawah2 kecik dgn white head black head bagai tu..

So, apa tunggu lagi... sekarang ni pon esp soy isolated memang tengah promosi... mamayu beli 6 tong dapat 1 tong percuma.. share dengan mak bonda... bukan share pon.. memang nak bagi mak 3 tong... mamayu 4 tong.. sebab 1 tong percumakan... 1 tong kegunaan selama 1 bulan setengah... jimat2...tunggu mak bondaku sayang balik dari mekah... mudah2an mak dpt haji yang mabrur... ameennnn...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...