Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Sunday, 13 July 2014

RAHSIA SUSU IBU MENCURAH-CURAH

Assalamualaikum...

Alhamdulillah... dah masuk hari yang ker 15 Ramadhan kita berpuasa...  Tahun  ni mamayu tahun pertama mamayu merasa berpuasa sambil menyusukan baby.. Tahun lepas, mamayu berpuasa dalam keadaan mengandungkan muhammad mirza ukhail..

Sebelum ni kan.. mamayu risau sangat2 sebab takut tak dapat menyusukan mmu... Tapi cepat-cepat buang fikiran negatif tu... Mamayu pasti boleh!!!

Korang nak tau RAHSIA tak???

Tapi mamayu rasa korang pon tau kan... Rahsia mcm mana nak dapatkan susu mencurah2... sebelum tu mamayu macam tak yakin sangat... tapi, lepas cuba amalkan 2 hari berturut-turut.. memang benda nie menjadi!!.. hihihi

ok, sebenarnya mamayu nak share kat cni.. hasil dari eksperimen mamayu sendiri... cuba korang amalkan minum air kurma + ESP Shaklee + Mealshakes Shaklee.. mamayu hanya amalkan dua hari jer... tup2 lusa tu mengalami bengkak susu... penuh ngan susu... adehhh.. sakitttt.... lepas tu baru mamayu sedar... kurma ni sebenarnya memang bagus sangat2... di tambah pulak dengan ESP Soy yang memang bagus untuk membantu mempercepatkan pengeluaran susu, pekatkan susu ( anak cepat kenyang ), sumber protein dan tenaga. Jika badan bertenaga ia juga dapat membantu untuk melancarkan pengeluaran susu..
Manakala Mealshakes pula membekalkan 35% atau lebih nilai  harian, mengandungi 19 vitamin dan mineral penting. Ianya sumber makanan instant yang kaya kalsium, fiber dan protien.. Rasanya enak seperti Vanilla Ice Cream atau milk shakes..

Alhamdulillah... sekarang ni mamayu tak risau dah... Semoga mamayu dapat terus menyusukan muhammad mirza ukhail hingga umo 2 tahun... ameen...


Ni lah susu ESP Soy yang diblend bersama 7 biji Kurma + Mealshakes Shaklee
                                       
RESEPI SUSU MENCURAH-CURAH..

1 scoop ESP Soy Isolated Powder
1 Scoop Mealshakes SHaklee
7 Biji Kurma Yusuf taiyoob ( kurma jenama apa2 pon boleh)

Cara buat...

Blend kan kesemua bahan-bahan di atas hingga kurma betul2 hancur..
lepas siap mama terus minum..
nak sedap boleh add on ais semasa blend bahan-bahan tadi..
Rasanya sangat sedap dan milky... nyum..nyumm..nyummm..


1 sesi pump... susu overload..huhu

mamayu tak dapat nak transfer kepada botol storage yg sedia ada sbb terlalu banyak...
so, mamayu terus jer tutup dengan penutup yang disediakan..
                                        
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...