Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Wednesday, 9 July 2014

BUKA PUASA BERSAMA CHINCH ENERGY TEA MIX + SYRUP LAICI

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, semalamkan mamayu buka puasa bersama suami tercinta dengan Chinch Energy Tea Shaklee + Syrup Laicy..

Untuk pengetahuan kawan-kawaan yang tak tahu, Chinch Energy Tea ni adalah campuran teh-teh terpilih iaitu..
- teh merah
- teh hijau
- dan teh putih

bahan-bahannya secara detail adalah...
* Taurina
* Maltodextrin - bahan dari jagung
* Rooibos Red Tea Extract - tumbuhan herba dari Afrika juga dikenali sebagai " The Miracle Tea" @ " Long Life Tea"
* Green Tea Extract
* White Tea Extract - Teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
* Matcha Green Tea Powder - Teh Hijau gred tertinggi dari Jepun

Teh-teh merah, hijau dan putih ini digunakan sejak zaman berzaman dalam perubatan cina.

Antara kegunaannya..
- Anti-mikrob
- Imunostimulan
- Anticarcinogenic
- Anti-inflammatory
- Perlindungan terhadap penyakit jantung
- Anti oksidan - Perlindungan dari kanser
- Mengubati leukimia ( laporan dari Mayo clinic)
- Mengawal kerosakan DNA
- Menurunkan paras kalori dan kolestrol
- Detoxifiers
- Stimulator tenaga & kehilangan lemak

Selalunya, kalau pegi kedai makan atau restoran, mamayu selalu dengar customer oder tea "o" ais laici.. mcm sedap jer bunyi nyer... tp, mamayu tak pernah pon oder... Entah tak tau kenapa, tiba-tiba datang idea nak buat Chinch Energy Tea add on sirap laici plak... ni la org kata "The Power of Puasa" hahahaha..
Bila puasa jer..semua idea tentang makanan dan minuman berbuka datang mencurah2..hihihi

Untuk pengetahuan kawan-kawan juga.. Laici pon ada kehebatan dan khasiatnya jugak.. Antaranya:

Khasiat buah laici:
1.      Mengandungi oligonol: berfungsi sebagai anti-oksida dan anti-selesema juga meningkatkan aliran darah di dalam organ-organ, mengurangkan berat badan, dan melindungi kulit daripada sinaran UV yang berbahaya.

2.      Mengandungi vitamin C: bertindak sebagai agen jangkitan, dan mengelakkan radikal pro-radang

3.      Mengandungi vitamin B-kompleks: bertindak sebagai co-factor untuk membantu badan memetabolismekan karbohidrat, protein, dan lemak.

4.      Mengandungi jumlah  mineral yang sangat baik seperti kalium. Potassium merupakan satu komponen penting dalam sel dan cecair badan membantu mengawal kadar jantung dan tekanan darah, dengan itu, ia menawarkan perlindungan terhadap penyakit jantung strok dan koronari. Iron diperlukan dalam pengeluaran sel-sel darah merah.


Sumber: Khasiat Buah Laici Untuk Kesihatan

Alhamdulillah... sangat sedap... minum sejuk2 kami rasa tenaga kami boost kembali..


Minuman pembuka puasa kami berdua

paket hijau bertulis Chinch tu lah tea yang mamayu campur dalam sirap laici

Jadi sesapa yang berminat nak cuba.. sebab mamayu dah cuba..memang sangat energy di tambah ianya minuman kesihatan boleh buat pembelian disini yer >>>>  online oder chich energy tea
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...