Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Monday, 30 June 2014

RESEPI BERBUKA PUASA : MEALSHAKES SUPER YUMMYYYYY

Assalamualaikum sayang-sayang mamayu..

arini dah masuk hari kedua kita menunaikan ibadah berpuasa..

Alhamdulillah, cuaca pon ok... dugaan pon tak banyak.. cabaran puasa pon masih boleh di atasikan..

Peringatan buat mommie2 diluar sana... Masak ikut keperluan... Jangan membazir yer... sebelum masak tu rancang dulu nak masak apa tau..


Petang ni tiba2 mamayu nak sharing resepi super yummy dari mealshakes shaklee...

Perghhhh... tergugat mamayu tengok resepi yg mamayu share nie...

So, menu pembuka selera untuk berbuka nanti untuk anakanda dan suami tercinta adalah "Milo Mealshakes Tabur"

Resepi ni hasil idea dari mamayu sendiri.... Mamayu yakin, ramai mommie2 diluar sana pernah buat resepi ni kat rumah untuk anak2kan.. cuma, kali ni ada perisa tambahan.. super duper sedapppp...

Jom kita flashback balik resepi dibawah..


MILO MEALSHAKES TABUR
Bahan-Bahan utama:
3 sudu besar MEALSHAKES Shaklee ( ini secret resepi..pastikan anak-anak tak tahu yer)
5 sudu besar Milo (2 orang )
2 sudu besar Susu Pekat
Air masak / air kosong secukupnya
Ais ( secukupnya)

Cara-cara:
1) Campurkan kesemua bahan-bahan di atas.. 
2) Shake..shake..shakee sampai sebati..
3) Tuangkan dalam gelas
4) Akhir sekali taburkan Milo di atasnya.. 
Siapppp diminum!!!!!

kompom anak-anak suka.^__^ minuman penuh khasiat dengan vitamin tambahan tanpa anak-anak cerewet ini mengetahuinya.. Boleh dijadikan hidangan berbuka puasa nanti..

di bawah ni pula mamayu nak share satu resepi super sedap.. Mealshakes di adun menjadi "Aiskrim Oreo MealShakes.. resepi ni di ambil dari kawan mamayu Ibu Nur untuk menarik selera anak-anaknya..

Jom kita cuba!!




 AISKRIM OREO MEALSHAKES
Bahan-Bahan:
3 sudu MEALSHAKES
1/2 tin susu pekat manis
1 tin susu cair / susu kotak dutch lady full cream
1 biji telur
1 sudu kecik esen vanila
1 sudu kecik ovellete

Cara-Cara :
1) Putarkan semua bahan 20-25 minit sampai kembang
2) Resepi pertama hancurkan biskut oreo masukkan kedalam bekas masa tengah putar. ( Resepi kedua, keluarkan cream biskut oreo & blender kering biskutnya sahaja dan letak tepi)
3) SIap putar letak dalam bekas & hiaskan dengan biskut oreo yang diblender tadi.
4) Akhir sekali masukkan kedalam peti ais bahagian sejuk beku selama semalaman.

Tips: 
# boleh buat dalam bekas besar atau bekas kecil-kecil untuk mudah dimakan. 
# jika nak buat banyak.. doublekan bahan2 tersebut.
# kelebihan pakai melashakes ais krim lambat cair!!!
dan ianya super duper sedapppppp...

Muhammad Mirza Ukhail kecil lagi.. So, ais krim ni mummy n Daddy la yg makan..hehehe..

Last Resepi yg mamayu nak share... Resepi kali ni dari kalangan adik beradik shaklee yang share.. anaknya memang seorang yang cerewet.. Sentiasa memilih apa yang nak dimakan.. kadang-kadang si ibu sangat pening melihat gelagat anaknya.. Untuk anak-anak yang cerewet begini.. si ibu perlu memainkan peranan penting bagaimana nak menarik perhatian si kecil.

Jom kita tgok apa resepinya.



ROTI GARDENIA BERSALUT COKLAT MEALSHAKES
Roti Gardenia @ sebarang jenama roti
Coklat Hersheys
MEALSHAKES Shaklee

Cara-cara:
1) satukan coklat hersheys dan Mealshakes.. adun sebati..
2) sapukan pada roti Gardenia..
Siap untuk dimakan!!!

Alhamdulillah...itu sahaja yang mamayu dapat kongsikan bersama anda di luar sana.. 3 resepi yang boleh di adaptasikan dari minuman kesihatan MEALSHAKES.

Sebagai ibu yang berilmu.. jika menghadapi masalah anak2 yang cerewet.. masalah anak tak nak makan.. peranan kita sebagai ibu sangat penting supaya anak dapat membesar dengan sihat.

minuman ini juga sesuai untuk anak2 yang baru nak belajar berpuasa... boleh diamalkan setiap pagi waktu bersahur... Insyaallah, anak2 mommie pasti dapat menunaikan ibadah puasa ini sehingga berbuka nanti.. cubalah.. tak rugi..

So, ibu-ibu.. jangan hadkan kreativiti anda.. Jadilah ibu-ibu yang kreatif... ilmu dah ada..resepi pon mamayu dah share.. antara nak atau tak nak jer... 3 resepi ni mamayu dah pilih-pilih agar khasiat pada mealshakes tidak terganggu.. Mealshakes tidak boleh di bancuh dengan air panas atau di adunkan dalam resepi yang memerlukan ianya menggunakan suhu yang tinggi.. ini akan menyebabkan khasiat pada mealshakes akan hilang..

mommie2 boleh juga membuat pembelian terus dari shaklee... sila klik link my Mealshakes yummy yang mamayu bagi ini untuk pembelian secara terus.



Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

ID Shaklee: 1078965
Call / Whatsapp: 012-792 5153 
Email:ayu_aisya06@yahoo.com 
Add friend dan pm FB : Siti Rahayu 
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di BUKIT JALIL, PUNCAK JALIL, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR TUN RAZAK, BANDAR TASIK SELATAN, 


Mamayu turut membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Sabah , Sarawak dan Labuan


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...