Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Friday, 7 March 2014

SIANG TIDUR MALAM BERJAGA

Saat paling mencabar bagi ibu dalam pantang bila baby nyer meragam di malam hari.... Semua ibu-ibu akan mengalami fasa ini.... Anak meragam...Ibu kepenatan...akibatnya emosi jadi tak stabil...ibu mudah marah... tapi, situasi tu jangan lah di perbesar2kan... jika anak meragam dimalam hari...cuba alunkan zikir-zikir kepadanya...telefon sekarang semua dah canggih..boleh upload,download dari website... setiap malam sebelum maghrib dah boleh pasangkan zikir-zikir ni atau alunan bacaan al quran... di waktu ini selalunya iblis dan syaitan sedang berlegar2 untuk mengganggu....




dah puas meragam dari pukul 2 sampai subuh....sedap la awak tido yer...mata mommie dah jadi panda dah masa nie...


ewahhhh... siap posing lagi tido tu.... dah la tak mau bendung...huhu


okay...mommie sangat jeles tengok awak tido sangat lena.... nak tido gak lah.... 


hai la bam bam....geram nak kaco awak.... 2 minggu gak dia wat perangai cmni...malam merengek, menangis...sian dia tido... mamayu tak puas tol...last2, mamayu amik keputusan untuk kaco awak tido waktu siang...takde maknanya nak bg awak tido sedap2.... pastu, malam kaco mommie punyer turn...

mula2 tu memang susah...tp, bila tengok awak nak lena...mommie ajak main...usik pipi awak..usik idung awak...tak nak bagi awak tido... waktu tido awak nie dah terbalik... so, mommie nak betulkan balik....

Alhamdulillah...lama2 awak dapat biasakan diri  balik.... Siang awak tido sikit2 jer... malam awak akan tido start dr pkul 9 smpai la subuh...kalau bangun pon sebab nak nyenyet....dah nyenyet awak tido balik.... 
NO MORE MATA PANDA!! hihihi


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...