Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Thursday, 28 November 2013

AKU DAN SHAKLEE

Saya bukan nak promote shaklee suruh beli. Jangan salah faham. Saya hanya nak share dgn kwn2...apa kelebihan dan kebaikan SHAKLEE...Memang skrg ni saya pengedar tapi saya juga pengguna.  Saya nak share kelebihan oste, esp, vitamin C, vita lea (iron) dan B kompleks yang saya turut alami. Dah 2minggu kot saya konsum vitamin tu. Perubahan? Tak dela perubahan mendadak dari muka "ugly betty" ke muka Lisa Suriani. dan x der la saya jd SUPERWOMEN boleh buat keje mcm org lain...im' still preggy women...batas2 org mengandung ni ttp ada... Nak cakap luar biasa @ lebih2  tak delah sangat. Tapi ada la sedikit perubahan..

Dulu saya cepat penat. Nak keje pon x der mood...tgok la fail..bertingkek-tingkek....huhuu...Pastu, terlibat secara langsung dgn aktiviti volunteer..Ya Allah...mana nak dtg kudrat ni semua...Biasa la org mengandung..alahan jgn ckp laa... satu opis pon tau..cuti , mc semua habis x meninggalkan kesan...huhuu..jadi klau saya sakit..pegi klinik..doc akan bg ubat...satu ubat pon sy x mkn..sbb risau..yer laa..ngah pregnent..walaupun doc ckp sy boleh mkn ubat yg dia bg tu...

Bila saya story my situation kat kwn..dia mampu ckp kesian...tp,ada gak suggest saya amik supplement... tp, x tau nak mkn apa...so, obimin jer la yg terlintas dikepala...bila tgok adik asik pomote shaklee..sy x terus tnya..saya servey dulu..apa kelebihan yg ada pd SHAKLEE...bila dah study2...Teruja dan harap saya lebih kuat dari biasa. tidak la mengharapkan kuat tu leh buat keje mcm org normal lain..tp, at least leh bwk diri ini kemana2 tanpa rasa sakit...boleh buat keje opis n keje umah... kebetulan ada rezeki skit..pejam mata la jugak..beli full set hamil sbb kandungan pon dah trimester ke-3...Alhamdulillah... memang ada perubahan. Saya tak cramp setiap pagi...boleh drive kete pegi keje... Malah saya boleh buat keje opis sikit2... Dan bila balik saya tak penat sangat macam biasa. Dan lebih sangat teruja. Bila saya boleh buat apam pokodot utk Candy Bufet yang org tempah...hehehe...

 Banyak la manfaat saya dapat dari makan set hamil shaklee. Setiap suplement yg saya amik tu..sy akan baca..saya akan servey kelebihannya...mcm oste, nampak perubahan yg setiap pagi sy x cramp mcm selalu...smpai urat betis bengkak2...lepas ari ke-3..x rasa dah urat bengkak tu..buang air pon lawas..x sembelit mcm sebelum2 nie...esp lak saya amik setiap pg...org mengandung mana leh tahan lapar lama2...so, sy amik esp tu utk tahan rasa lapar sbelum sempat cari bfast...saya mkn vita-lea utk tambah darah..walaupun tahap HB saya bukan dlm tahap bahaya..tp, nmpak perubahan yg hb saya meningkat kpd normal...

InsyaAllah...saya nak teruskan pengambilan SHAKLEE ni smpai sy pantang n menyusukan anak...ramai yg kata klau amik SHAKLEE air susu ibu banyak..so, saya mmg x sabar nak mengalaminya...sbb, saya nak breastfeed baby sy smpai umo 2 thun...saya nak baby saya turut merasai kesan pengambilan produk shaklee...ckup la kat sini saya nak katakan..."shaklee bukan ubat..ianya adalah vitamin kesihatan yg diperlukan oleh setiap org...

Bila saya rasa SHAKLEE dpt membantu saya...kenapa sy x nak citer kat orgkan..mana la tau ada kwn2 yg punya masalah yg sama mcm sy...mmg bukan senang nak telan semua2 tu...tp, bila pikir itu utk kebaikan diri kita...kita akan mampu mengharunginya...lgpun, x salah laburkan sedikit utk beli Shaklee nie drpd saya asik pegi klinik...kira2 dlm sebulan ada la 4 kali sy akn ke klinik...setiap kali pegi klinik..kos adalah dlm rm50..klau sebulan 4 x rm50 = rm200...dgn RM200 sy boleh beli oste + vitamin c + vita-lea.. tiga vitamin ni saje dpt tahan 3-4 bulan...so, naper nak risau shaklee mahal...sedangkan kelebihan yg dia dpt bg pada kita berbulan2 lamanya...

Kita dituntut menjaga kesihatan. Sihat itu nikmat. Badan yang kita pinjam ni pun satu amanah dari Allah. Maka jaga sebaik mungkin amanah Allah.



Sunday, 24 November 2013

SHAKLEE: PELBAGAI KEBAIKAN OMEGA 3 DI DALAM OMEGA GUARD SHAKLEE


antara pelbagai kebaikan OMEGA 3 didalam OMEGA GUARD SHAKLEE:

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

Mencegah insomnia
Mengurangkan tekanan emosi
Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
Membantu memperbaiki masalah autism
Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
Mengurangkan masalah schizophrenia
Masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak





Ingin mencuba produk Shaklee? PM saya
ID SHAKLEE : 1078965
Sms/Wassap:012-7925153
Email:ayu_aisya06@yahoo.com
COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Bukit Jalil / Puncak Jalil / Kinrara

SHAKLEE: RESEPI ESP SHAKLEE

ESP + campuran buahan-buahan NESTLE BLISS = yummyyyyyyyyy...x percaya boleh cuba...




PERHATIAN!
• Jangan bancuh ESP dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh menghapuskan nutrisi
• Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana akan membebankan ginjal
• Gunakan tumbler atau shaker untuk menggoncang bancuhan ESP untuk lebih mudah larut. Kalau guna sudu dikuatiri tak larut dan berketul-ketul 

SUKATAN
• Sukatan : 1 sudu besar ESP (1 atau 2 kali sehari)


Ingin mencuba produk Shaklee? PM saya
ID SHAKLEE : 1078965
Sms/Wassap:016-3441815
Email:ayu_aisya06@yahoo.com
COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Bukit Jalil / Puncak Jalil / Kinrara


SHAKLEE: OSTEMATRIX DAPAT MENGELAKKAN SEMBELIT

Dengar perkataan SEMBELIT mesti kawan-kawan dah terbayang kesakitannya...Ibu-ibu hamil juga biasanya mengalami masalah ini dan ibu-ibu yang tengah berpantang...

Jangan lah cuba meneran atau paksa ketika membuang air besar..opss bukan nak cerita yang kotor-kotor..tapi cuma nak berkongsi pengalaman...

saya nak tanya kepada kawan-kawan :-

Adakah kawan-kawan:

1) Sentiasa sakit ketika membuang air besar dan najis terlalu keras?
2) Rasa tidak selesa pada dubur seperti sakit dan gatal?
3) Keluar darah ketika membuang air besar?
4) Sukar untuk berjalan atau duduk disebabkan buasir
5) Sentiasa mengalami sembelit dan jarang sekali membuang air besar
6) Telah mencuba pelbagai cara termasuk membeli pelbagai jenis ubat dan krim untuk menghapuskan buasir namun ianya gagal dan sia-sia
7) Setiap kali selepas membuang air besar , anda terpaksa memasukkan semula benjolan yang keluar dari lubang anus

Jika YA..Mesti kawan-kawan dah terkena penyakit buasir....

Saya cadangkan kawan-kawan mencuba petua untuk hilangkan SEMBELIT ni dulu...

Cuba minum segelas susu dingin yang dicampur dengan sesudu madu setiap pagi dan petang. Ini akan melunakkan kekotoran dan membersihkan usus dengan sebersih-bersihnya...

Kalau yang tidak suka minum susu bolehlah mencuba Ostematrix dari Shaklee untuk mengatasi masalah Sembelit yang boleh membawa kepada Buasir..

Janganlah bertangguh ye kawan-kawan..Elok-elok cuma ada satu je penyakit..Contohnya Sembelit je... Tapi disebabkan bertangguh dan tidak mahu merawatnya, alih-alih dapat dua jenis penyakit iaitu SEMBELIT dan BUASIR..

Apa yang penting, janganlah skip minum Air Masak..Amalkan minum air masak sekurang-kurangnya 3 liter. sehari..Air bukan sahaja untuk hilangkan dahaga tetapi juga untuk tubuh badan kita..Kekurangan Air Masak bukan sahaja mengganggu sistem pencernaan kita malah kulit akan jadi kering dan mengundang banyak lagi jenis penyakit..

Ingin mencuba produk Shaklee? PM saya
ID SHAKLEE : 1078965
Sms/Wassap:016-3441815
Email:ayu_aisya06@yahoo.com
COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Bukit Jalil / Puncak Jalil / Kinrara

SHAKLEE: OSTEMATRIX LAGI...

Saya sudahhh... Anda? Bg bakal2 ibu yg mempunyai bekalan oste jgn lupa makan yer... Sy dah kongsi kelebihan oste siang tdkan... So, rugi klau x mengamalkannya... Bg yg sedang mengambil supplement ini..hanya mereka shj yg dpt merasai kehebatan OSTEMATRIX!!!! Anda bila lagi???? Jgn pikir lama2...Ok gudniteee semua... 






Ingin mencuba produk Shaklee? PM saya
ID SHAKLEE : 1078965
Sms/Wassap:012-7925153
Email:ayu_aisya06@yahoo.com
COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Bukit Jalil / Puncak Jalil / Kinrara

SHAKLEE: FAKTOR KENAPA VITAMIN TIDAK BERKESAN

FAKTOR KENAPA VITAMIN TIDAK BERKESAN.

Ada segelintir kumpulan pengamal vitamin yang merasakan tidak mendapat apa-apa manfaat dari pengambilan vitamin atau supplement mereka disebabkan oleh beberapa faktor :

1. PENGAMBILAN AIR KOSONG DIPANDANG REMEH -

[✔] Ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air masak kosong dan lebih suka yang bewarna dan berperisa. Air yang manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan.
Kita disarankan mengamalkan pengambilan air kosong yang banyak ketika mengamalkan pengambilan vitamin supaya penyerapan vitamin oleh tubuh berlaku dengan baik.





2. ELAKKAN MAKAN VITAMIN SECARA BANYAK SEKALI GUS PADA SATU MASA 
[✔] Apabila kita makan semua vitamin secara sekaligus, ini meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa-masa tertentu. Ramai yang suka amalkan makan vitamin ketika hendak tidur sedangkan pada masa itu, kita kurang minum air. Maka cuba agih-agihkan pengambilan vitamin mengikut kesesuaian dan keperluan anda agar kepekatan darah tidak meningkat secara mendadak pada satu -satu masa. Ia juga membantu agar buah pinggang tidak terlalu dibebani pada satu-satu masa tertentu sahaja.








3. ELAKKAN PENGAMBILAN VITAMIN BERSAMA UBAT -
[✔] Sekiranya anda makan ubat yang diberikan oleh doktor bagi tujuan pemantauan, elakkan mengambil ubat dan vitamin secara serentak kerana ini akan menyebabkan darah bercelaru dan tidak dapat menyerap vitamin dengan baik. Sebaik-baiknya, sediakan jadual makan ubat yang diberikan doktor dan vitamin. Boleh jarakkan pemakanan vitamin tersebut 1-2 jam selepas pengambilan ubat doktor.







4. KURANGKAN PENGAMBILAN KAFIEN -
[✔] Pengambilan kafien boleh merosakkan vitamin yang sedia ada dalam badan





5. PANTANG LARANG MAKAN VITAMIN - 
[✔] Pengambilan multivitamin yang lengkap dengan zat besi tidak boleh diambil bersama air susu kerana akan mengganggu penyerapan zat besi itu sendiri. Vitamin E tidak boleh diambil bersama alfalfa kerana alfalfa boleh mengganggu penyerapan vitamin E oleh tubuh badan manusia. Pengambilan alfalfa juga tidak disarankan untuk ibu mengandung kerana boleh menyebabkan risiko keguguran di awal kehamilan.

Ingin mencuba produk Shaklee? PM saya
ID SHAKLEE : 1078965
Sms/Wassap:016-3441815
Email:ayu_aisya06@yahoo.com
COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Bukit Jalil / Puncak Jalil / Kinrara

SHAKLEE: KELEBIHAN OSTEMATRIX



IBU MENGANDUNG MEMERLUKAN KALSIUM YANG CUKUP UNTUK KESIHATAN IBU DAN ANAK.

APA AKAN JADI KALAU IBU KEKURANGAN KALSIUM?
* IBU SAKIT2 SENDI , TULANG & KEKEJANGAN OTOT
* MEMBANTU PERTUMBUHAN GIGI BAYI DAN KEKUATAN TULANG BAYI.


kisah ini terjadi pada diri saya sendiri...

Saya merupakan seorang yang aktif dalam membuat keje amal @ lebih senang dikenali sebagai sukarelawan...setiap bulan terdapat program kesukarelawan yang akan saya hadiri....

MASALAH SAYA : Saya sering mengalami kekejangan otot..lebih2 lagi di bahagian betis..bayangkan setiap pagi otot saya akan mengejang menyebabkan saya mengalami kesukaran untuk bangun...tidak hanya mengalami krem sebelah kaki shj..tetapi dikedua2 belah kaki, ini mengakibatkan saya sering lewat ke tempat kerja..di tambah dgn faktor saya terpaksa drive ker tempat kerja sendiri...untuk pengetahuan anda..kereta sy adalah manual...bayangkan kesukaran yang saya alami setiap pagi jika berlaku kekejangan otot ini pd saya...hampir menangis setiap pagi...bila terlalu kerap berlaku kekejangan..otot betis saya bengkak..ini menambahkan lagi kesukaran untuk saya berjalan apatah lagi memandu utk ketempat kerja. Mesti anda tertanya2..dimana suami saya...sbenarnya dia sering outstation..dan bg tidak mahu merisaukannya saya telah mencuba mengamalkan pengambilan "OSTEMATRIX"

Alhamdulillah, walaupun baru mengambilnya dalam masa 2 hari...otot2 betis sy yg membengkak beransur surut...skrg ni hanya kaki sebelah kiri masih lagi rasa sakit sikit... Semoga dengan mengamalkan ostematrix ini secara berterusan...sy tidak akan mengalami kekejangan otot lagi... InsyaAllah...

-----------------------------------------------
PASTIKAN IBU2 HAMIL DAPATKAN KALSIUM YANG CUKUP UNTUK ANDA DAN BAYI.
JIKA TIDAK SUKA MINUM SUSU, ANDA BOLEH DAPATKAN PIL2 KALSIUM KEGEMARAN ANDA.

PILIHAN SAYA, SEMESTINYE OSTEMATRIX SHAKLEE.
KERANA, OSTEMATRIX BUKAN SEKADAR KALSIUM!!



Ingin mencuba produk Shaklee? PM saya 
ID SHAKLEE : 1078965 
Sms/Wassap:016-3441815
Email:ayu_aisya06@yahoo.com 
COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Bukit Jalil / Puncak Jalil / Kinrara

SHAKLEE: KENAPA SAYA AMBIL ESP

KENAPA SAYA AMBIL ESP? APA KEBAIKANNYA? (untuk wanita hamil seperti saya)
===================================

Kebaikan ESP untuk ibu-ibu yang mengandung,
1) ESP adalah supplement terbaik untuk penyediaan badan ke arah proses penyusuan bayi kelak (unless memang kita tidak pasang niat utk breastfeed baby kita). Tidak dinafikan ada segelintir ibu-ibu yang mengalami masalh tiada susu, jadi, ini dia penyelesaian terbaik. (Selain dari konsep Demand vs Supply) ( saya nak full bf baby saya ...so, kena prepare awal2 )
2) Membantu ibu-ibu mendapatkan extra energy dalam keadaan hamil. Agar ibu-ibu tidak merasa letih dan tidak larat.
3) Membantu meningkatkan sistem imun badan ibu, oleh itu ibu merasa lebih sihat dan jarang dijangkiti penyakit.
4) Ibu hamil yang pernah mengambil ESP mengatakan berat mereka lebih mudah/cepat turun selepas bersalin.
5) Kulit ibu lebih halus.
6) Boleh diminum berterusan sehingga selepas kelahiran bagi memulihkan luka dalaman.
7) Membantu aliran darah ibu yang juga semakin bertambah.

Ok kebaikan kepada baby pula?
1) Protein yang berasaskan soya NON-GMO yang sangat baik untuk perkembangan janin (sel terbentuk daripada protein) selain dari untuk tenaga berterusan.
2) Baik utk kulit bayi - comey..kulit putih bersih.
3) Protein membantu membekalkan asid amino yg bertindak membentuk otot & organ bayi.
4) Keperluan protein yg cukup ketika hamil bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu.
5) Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke-3 bagi pertumbuhan fetus.

Antara sebab2 kenapa saya nak sangat ESP nie... tak semestinya kena amik full pakej.. boleh jer amik pakej ekonomi...mengikut budget kita.... "SAYANGNYA, SAYA AMIK ESP SEWAKTU SAYA SUDAH PUN MASUK TRIMESTER 2 & 3 " tp, x per lah masih belum terlambat lagi...yang penting saya masih sempat memberi kebaikan & manfaat ESP pd diri saya dan baby saya... ^__^



ESP tidak hanya boleh diminum begitu sahaja...ianya juga boleh diminum bersama-sama dengan Nestle BLISS @ Peel Fresh (sebarang perisa)

Ingin mencuba produk Shaklee? PM saya 
ID SHAKLEE : 1078965
Sms/Wassap:016-3441815
Email:ayu_aisya06@yahoo.com
COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Bukit Jalil / Puncak Jalil / Kinrara

Day 1: Hari Pertama bersama ESP

Day 1: Bismillahirahmannirrahim.... ESP with Bliss...Sedappp... 



Pengedar sah SHAKLEE

Alhamdulillah, bermula bulan November..saya telah memulakan satu lagi cabang bisnes kecantikan dan kesihatan...iaitu SHAKLEE...

Mengapa Shaklee??

Sebenarnya saya sudah mengenali produk SHaklee sejak tahun 2006 lagi...tp, pada masa itu agak sukar bg pengedar hendak membuat promosi..ini kerana, dunia internet pada waktu itu belum meluas lg...

Kini, setelah sekali lagi saya saya diperkenalkan dengan produk Shaklee...hati terus membuak2..tp, oleh kerana faktor kekangan saya abaikan dahulu...

Bermula pada bulan November...hati saya menjadi nekad untuk menjadi pengedar Shaklee dengan memulakan set ibu hamil trimester 2 & 3...

Set pertama yang di ambil oleh saya - SET HAMIL TRIMESTER 2& 3



Apabila anda memilih shaklee...yakinlah dengan tiga perkara-

ia sentiasa SELAMAT , BERKESAN dan SEMULAJADI





im your SHAKLEE Independent Distributor

Siti Rahayu Ali
ID SHAKLEE : 1078965
SMS/WASSAP: 016-3441815
EMAIL: ayu_aisya06@yahoo.com

Friday, 15 November 2013

Shaklee: Tak Sabar nak dpt ESP

Semalam, pejam mata beli set shaklee untuk ibu hamil...bila dah alang2 beli full set..adik suggest jd ahli...incase, klau stok dah abis boleh beli dgn rege ahli..


UPSR: Tahniah Aliyahhhhhhh!!!!

5A straighttttttt!!!!!!!!!!! Congratulation sayang.... Aliyah Shazmin!! Congrate abang!!! Arwah Mama liya mesti happy disana :') walaupun arwah tiada disini utk kongsi kejayaan anak sulungnya...Semoga kejayaan liya menjadi sumber inspirasi adik2 nnti..



5A result UPSR

Bersama sepupu sebelah arwah mama...His still get 5A to

aliya masa kecik2...sebijik mcm adeeb ;)


lepas tahu keputusan..terus nangiss..

liya with her papa


Wednesday, 13 November 2013

Contoh Surat Cuti Tanpa Gaji, Cuti Awal Bersalin dan Cuti Jaga Anak

Salam, malas nak ngomel panjang2...klau ada sesapa yg x tau buat surat  permohonan cuti tanpa gaji @ cuti awal bersalin @ cuti jaga anak...boleh la tgok contoh yg saya bg nie yer...leh tiru bulat2 format dia...simple jer...x payah pening2 pikir ayat  hebat sngat...yang penting maksud org faham....

CONTOH SURAT MOHON CUTI TANPA GAJI

CONTOH SURAT MOHON CUTI BERSALIN AWAL

CONTOH SURAT MOHON CUTI MENJAGA ANAK

Klik untuk UNDI BLOG SharingIsCaring bagi memenangi RM4000 dan sertai Contest

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...