Its HOT!!! let's KLIK and you know it!!!

Monday, 29 April 2013

Tiket bas abesssss

Demam pilihanraya makin terasa....semangat dah berkobar2 utk mengundi ni...cuma, satu jer masalah yg aku hadap skrg...cmner nak pergi mengundi..tu laaa..dulu x mo tukar alamat mengundi..klau dulu tukar siap2 alamat mengundi kan senang...kononnyer klau x tukar alamat...ada la reason dpt g jalan2....klau x..x merasa nak ke sana...



Dalam dilema betul...smlm pegila usha tiket bas kat hentian putra....tiket pegi-balik ker kelantan-kl langsung x der...katanya, semua dah abis...aku tnya, "bas tambahan dorang x provide ker?" dorang jwp x tahu....Cehhh!! tak mesra alam betul.... aku pon balik dgn muka kelat....nampaknya, kena la pegi kelantan naik kereta....sib baik abg syg mmg dah kat sana...cuma, dia la yg x dpt balik mengundi..sbb, tmpat dia buang undi kat segamat...dia lak trpaksa ke kelantan...yg aku lak..patotnya mengundi la kat kl..tp, sbb gedik x nak tukar alamat..kena la pegi ke sana...tu pon puas pujuk cik abg syg...nak pegi sana ngan kete..so, aku drive sorang...dia kata klau cmtu x yah mengundi..dia pon x dpt balik mengundi.....

Dengar jawapannya cmtu...terus aku "alaaaaaaaaa...boleh la yg...syg drive..nnti leh duk sana lelama skit...ari rabukan cuti sempena hari pekerja...so, khamis n jumaat tu syg amik la mc...( hehehe..aku ni klau bab mc laju jek....dah cuti tggal ciput..nak wat cmno kan) nnti, kita leh honeymoon...g jenjalan kat kelantan..leh ekkk...leh laaaaaa" sambil buat muka kiut...hihi..

Ayg senyap jer...mungkin ngah pikir...pastu dia jawab "Ok, boleh...tp, jgn gerak mlm...drive kete siang.." dgn muka serius bg jawapan....

"Yeayyyy!!!!..terus ciom pipi dia bnyak kali..."maceh yang..macehhhhhh...syg ayg..." hehehe... settle masalah...cuma, balik ke kl kena naik bas..sbb, kete abg syg nak guna...ok lah..janji dpt pegi...syiokkkkk....

Semangat nak mengundi pon berkobar2 balik...semoga perjalanan aku nanti dilindungi Allah swt....Doakan aku selamat pegi n selamat balik yer...Ameen!!!!

Kami Berjauhan

Dua hari lagi cukup sebulan kami bergelar suami dan isteri....tp, mlm ni mlm yg paling sedih bg aku...sbb, suami trsayang terpaksa menjalankan tanggungjawabnya d tempat org....bila dpt berita dia akn di hantar ke sabah..ckup memeritkan perasaan....sedih x dpt nak d ungkapkan...tp, demi menjalankan tanggungjawab yg diberi terpaksa merelakan jua....dan sepatutnya arini aku ada seminar perniagaan...terpaksa menarik diri di saat akhir kerana ingin meluangkan masa bersama dgn suami tersayang....

Sedang kami berdua berpacaran...hehe..Pagi tu dia dapat 2 berita...berita gembira ngan berita x brapa gembira...berita gembira, dia x jadi dihantar ke Sabah...Yeayyyy!!!! Alhamdulillah... Berita tak best..dia di arahkan utk bertugas di Pasir Puteh Kelantan...Erkkk!!! (dalam kepala terbayang Honeymoon) :D :D :D


 ayg bersama aaron aziz..cutekan dorang...

kenangan sewaktu JJCM di Klang...

Sayang rinduuuuu sangat2 kat ayg.... :(


Tempahan Apam Polkadot

Salam malam Isnin....Warghhhhhh!! Esok 29hb ker? Aiyokkkk...esok kena siapkan 100 biji apam polkadot....Apam ni plak org labuan yg tempah....perghhh...sngat jauh kastemer pertama ku ini....huhuhu...by the way..thanks nani...aku akn buat yg terbaik n terbest sekali.....InsyaAllah..mudah-mudahan Allah perkenankan.....

Tp, yg menjadi masalahnya..periuk kukus aku kecik..nmpaknyer semput la aku nak menghabiskan adunan apam tu nnti....hahahaha...

Apa2 pon chaiyokkk!! chaiyokkkkk!!

 ini apam pokodot yg aku buat utk majlis bacaan yasin di pejabat pesuruhjaya sukan malaysia...

yg ni plak tempahan apam pokodot yg aku  buat utk kakak nani...sebanyak 50 biji berperisa strawberi..

Sunday, 28 April 2013

Miss Pavlova



 Dulu x tau pon kewujudan pavlova ni....1st time makan masa oder apa ntah, aku pon x ingat....pastu, terus jatuh cinta....sedappppp sngat....Rasanya yg creamy-creamy...ditambah dgn buah-buah yg segar menambahkan rasa yg x dpt di gambarkan....sesapa yg pernah mkn pavlova ni..kompem dorang pon akn ckp benda yg sama....

So, aku amik keputusan utk belajar cara  buat miss pavlova nie.....Bahan-bahannya x susah...hanya 4 biji putih telur, gula halus (gula kastor), sedikit tepung jagung, cuka,n esen vanila..

Tapi.... :(
yang menyebabkan ianya selalu x menjadi adalah  kerana suhu membakarnya shj...x boleh trlalu tggi suhunya..atau terlalu rendah suhunya...dan pembakaran mis pav ni plak bergantung kpd jenis oven....Setiap oven berlainan fungsi n suhu...Maknanya, klau korang guna oven baru...kompem, masa membakar pavlova ni sngatlah mencabar keimanan....kerana apa? kerana kita masih x brapa mahir dgn fungsi oven yg baru dbeli itu...

Dari pengalaman aku, setiap perkara yg kita buat..x semestinya akn terus menjadi....kena ada try n error...dah berapa kali try..semuanya error...naik fed up la plakkkk...so, semangat tu turun naik..turun naik jer....tp, ttp nak buat...dah brapa bijik pavlova dah yg masuk dlm encik Tong....hehehe....tp, x bermakna klau x menjadi tu buat aku melupakan terus....aku cuba lg...cuma, utk cuba buat kesekian kalinya..amik masa dlm seminggu...kumpul mood...then, buat lg...hasilnya mcm gambar di atas laaa....sbenarnya, meringue dia terlebih masak...tp, still leh mkn n sedap...lantak ler...bukan nak jual pon.. untuk mkn sendiri....

Smlm adik sepupu....offer utk ajar aku mcm mana nak buat n bakar pavlova....Uhukkk...terharu rasanya...mgkin sbb dia tgok aku ni bersungguh sngat nak buat pavlova...tp, selalu x menjadi...

Ptg ni kelas Pavlova bersama cik Tora....Opsss..Puan Tora.... :D

Sharing Is Caring

Friday, 26 April 2013

Alhamdulillah...rezeki pertama

Arini gembira sngat...alhamdulillah..syukur ke hadrat ilahi...rezeki yg dia beri perlu kita syukuri... setelah berkali2 post gambar apam polkadot, apam beras n pavlova di fb..arini, dpt oder dr kwn yg duk jauh diseberang laut....x bnyak...tp ckup buat aku terkedu....sbb, x pernah org mintak suruh buat....takot pon yer jugak...sbb, selalu masak n bg org mkn jer....tiba2 arini ada org oder utk surprisekan kakaknya...haduiiii...neves makcik....tp, kena cuba..yer laa..mana la taukan...rezeki n peluang yang Allah nak beri tu kita x nmpak...mana la tau lepas ni ada org oder lg.....Alhamdulillah...mudah2an minat utk menceburi dunia masak ni akn brtambah.....dan aku harap keputusan aku menceburi bidang masakan ni berpanjangan dan tidak separuh jalan...Ameen!!

Friday, 12 April 2013

MY CANDY BUFFET ( BY CANDY CABIN & GIFT )

Untuk resepsi aku yg di kl..aku amik keputusan utk letak meja candy buffet di satu sudut di antara khemah pengantin nnti...so, bincang dgn adik utk letak candy buffet mengikut tema yg aku nak...tp, adik hanya charge harga kos jer....Alhamdulillah....dgn hnya bayar RM200...maka terhasil la candy buffet yg di impikan...klau korang terasa nak buat candy buffet utk wedding or birthday party or any occasion...boleh la melawat page adik aku di fb pages Candy Cabin & Gift




RESEPSI DI TASIK TAMAN JAYA, PETALING JAYA ( 6 APRIL 2013)

PERSIAPAN PELAMIN

 BERSAMA KAWAN-KAWAN BAIK

 BERSAMA SUKARELAWAN YAYASAN SALAM

 BERSAMA KAKAK DAN ABANG IPARKU N ANAK KEMBAR MEREKA (SAFA & SAFI)

 BERSAMA ADIK-ADIK BERLAINAN IBU


 WIT SAFA N SAFI ..... SO SWEETTTT ^__^

 ACARA POTONG KEK

 WIT MY FAMILY....ONE HAPPY FAMILY


 WIT KAK INA N ALIYA

 BERSAMA PENGAPIT PEREMPUAN

 KENANGAN WIT NATRAH..DARI JAUH DIA DTG NI...KEDAH MAI...HAHAHA

LAST PIC WIT SIBLINGS

MAJLIS AKAD NIKAH DI KUALA SELANGOR ( 30 MAC 2013)




















Maaflah...tak sempat nak letak discription...korang tgok jer la ek....ni antara majlis akad nikah yang berlangsung pada 30 Mac 2013 di Kuala Selangor, Selangor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...